Oldal kiválasztása

A Revelation Online kapcsán említettem, hogy mi van akkor, ha egy játék sokkal jobb lenne telefonon, mint más platformokon. Na, most ennek a fordítottját szeretném ma bemutatni, ez pedig az Onmyoji.

Történetünk a Heian-kori japánban veszi kezdetét és a legendás onmyoji-t, Abe no Seimei-tkapjuk meg, mint főhős. Erős amnéziával rendelkező főhősünk mellett ott van egy kissé kotnyeles rókaszellem, valamint a szintén amnéziás,  ám nagy erővel rendelkező kislány Kagura. Persze ahogy halad előre a történet, egyre több személlyel bővül a kis csapat, és végül rengeteg titokra is fény derül hőseink és rosszakaróink életéből. Nem akarok előre semmilyen poént lelőni, főleg azoknak nem, akik javarészt a történet miatt szerezték be a játékot.

Ami meglepően szépen ingázik az érzelmi skálán: az egyik pillanatban még nevetünk egy-egy vicces beszóláson – mondanom se kell, hogy a játék szinkronos -, a következő pillanatban meg olyan jelenet tárul a szemünk elé, hogy a játékos legszivesebben sírva fakadna. Nagyon jók lettek a karakterek közötti interakciók, és bár azok erősen anime stílusuak – sajnos még nem kaptunk az Onmyoji-ból sorozatot.

Persze a játék lényegéről sem feledkezhetünk meg egy pillanatra sem: idézések, vagy éppen harcos során különféle lények (shikigamik) mesterévé válhatunk, melyeknek erejét megfelelően kombinálva minimális az esély arra, hogy bárki is leverhessen minket. Igen a megszokott történet mellett van pvp (egyéni, vagy éppen egész guildeket megmozgató bunyók), és ami a legjobb, hogy a guild és a barátrendszer végre többet ad, mint egy furcsa nevű harcost az oldaladon.

A shikigamik nagyon jól kidolgozottak, vannak köztük ismertek  (Shuten Doji, Ebisu, Yuki Onna) vagy éppen kevésbé ismertek (Arakawa Lord, Shishio, Hangan), külön rájuk illő képesség repertoárral és nagyon passzos szinkronnal. Ami pedig még nagy erőssége az Onmyoji-nak, az az, hogy nem fél a crossoverektől sem.

Korábban már voltak eventek, ahol a hasonló világgal operáló karakterek (Nura Rikuo, Hoozuki, Medicine Seller) tiszteletüket tették a játékon belül, és a nagyon szerencsések meg is szerezhették őket, mint harcos. Rajongóknak megjegyzés; hamarosan érkezik az Inuyasha világához levő event.

Egy szónak is száz a vége, az Onmyoji nem formabontó, de egy remek, szórakoztató játék, ami méltán hódít kis bolygónk minden elérhető szegletében. Aki esetleg egy picit többet szeretne megtudni a Heian-kori miszticizmusról és a youkai világról, annak kezdő lépésként tudom ezt ajánlani – pár animével nyakon öntve.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.