Oldal kiválasztása

Biztos vagyok benne, hogy már mindenki látta előre, hogy a Netflix és a dánok közös szerelemgyerekéért, ami ráadásul egy poszt-apokaliptikus sorozat, azonnal bejelentkezem. Nem sok észe-európai sorozatot nézek, annak ellenére, hogy a hangulatuk és kissé komor világuk tetszik.

Egy halálos vírus söpör végig, ami az esővel terjed, és ami percek alatt megfertőz mindenkit. Ez elől a vírus elől rejti el gyermekeit Dr. Frederik Andersen (Lars Simonsen), az Apollon kutatóorvosa. A cég által az ország több pontján telepített bunkerben biztonságban tudhatja feleségét, és gyermekeit, azonban egy tragédia miatt a két testvér, Simone (Alba August) és Rasmus (Lucas Lynggaard Tønnesen) magára marad, és miközben megpróbálják elviselhetőbbé tenni életüket az elzárt bunkerben, az általuk ismert világ darabjaira hullik.

A The Rain nagyon jó alappal kezd, az eső elől való menekülés, az emberi létezés alapjától, a víztől való félelemmel nehéz mit kezdeni, a készítők mégis ügyesen megoldották a dolgot. Az első epizód magában hordozza a Netflix büdzséjét, és valamit az európai filmgyártásból is – amiből amúgy jó lenne sokkal többet látni. Az epizód hangulata megkapó, a félelem, a halálfélelem a legősibb elemtől kézzelfogható, ugyanakkor a bunkerben való lét miatt ez lassan elhalványul, de ez így tökéletes.

A komor hangulatot csak fokozza Simone beszélgetései szüleivel, amik egyoldalúak, mégis benne van a lány minden fájdalma, félelem, és ereje is. Az epizód végén a jelen és a visszaemlékezések csapnak össze, azonban egy rendkívül felfokozott jelenetben a visszaemlékezésnek semmi keresnivalója nem volt, és pont az ellenkező hatást érték el vele az alkotók.

Nagyon tetszetős, hogy míg Siomne-ban jól kialakultak a szociális érzékek, addig ez Rasmusból hiányzik, okkal hiszen kisgyerekként szakadt mega  világgal a kapcsolata, és bár nővére ott volt neki, teljesen másképp kell bánni egy testvérrel, mint mondjuk egy idegennel.

A pilot nagy csattanóval ért véget, ami egyértelműen indukálja, hogy továbbkattintsunk a következő epizódra – amit én meg is tettem. Az évad további része a testvérpár útja Dániában, az apjuk megtalálása, miközben próbálják felvenni a fonalat a világban zajló eseményekről.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.