Oldal kiválasztása

Olykor jó elővenni a régi klasszikus sorozatokat, és végigpörgetni őket, persze ezzel vigyázni is kell, mivel akad néha, hogy a múltba vesző emlékek bizony megszépülnek. Szerencsére Az elveszett ereklyék fosztogatói esetében nem ez a helyzet, mivel a széria olyan, amilyen: vicces, kalandos és dögös – és néha ennél nem is kell több!

Sydney Fox (Tia Carrere) a Trinity College elismert történelemprofesszora, aki nem a megszokott tanítási módszereiről híres, ráadásul mikor nem az egyetem falai közt tevékenykedik, akkor történelmi ereklyék felkutatásával foglalkozik. Az asszisztensi állásra jelentkezik Nigel Bailey (Christien Anholt), aki korábban a Cambridge-i egyetem hallgatója volt, és hatalmas történelmi tudással rendelkezik, azonban terepen már nehézkesen állja meg a helyét. Sydney azonban nem kertel és beledobja Nigel a mély vízbe, és azonnal egy ritka ereklye után erednek.

Bár Nigel nehezen vette az akadályokat, mégis hétről-hétre jobban belejött a terepen való munkába, és ehhez hozzájárult Sydney elég magas elvárása, ami mellé egy rendkívül támogató barát is járt. Ráadásul Sydney titkárnője, a nem túl eszes, ám hatalmas szívvel megáldott Claudia (Lindy Booth) is mindig segítségére volt. A segítség pedig nagyon elkélt, hiszen elátkozott gitárok, ritka tekercsek, és vámpírok kegytárgyai is szerepeltek Sydney ereklye-listáján.

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki a magyar tévécsatornákon unalomig nézte Az elveszett ereklyék fosztogatói sorozatot, és aki a mai napig nem tudja megunni a szériát. Perzse nem egy eget rengető történetről van szó, amiért Golden Globe díjakat osztogatnak, ehelyett egy kedves kis sorozat, ami kellően izgalmas, látványos, és azért egy picit meg is dolgoztatja a néző agyát, pont annyira, hogy ne fáradjunk ki tőle, de mégis szórakoztasson.

A sorozat minősége nagyjából egyenletes volt a három évad alatt, egyedül akkor volt tapasztalható egy kisebb visszaesés, mikor Sydney titkárnőjét, Claudiát lecserélték, Karenre (Tanja Reichert), aki azon túl, hogy dögösebb volt, nem tudott annyit hozzátenni a sorozathoz, mint a rendkívül naiv Claudia, akinek azonban csupa szív természete mindig egy amolyan üde színfolt volt a sorozatban.

Az elveszett ereklyék fosztogatói egy amolyan Indiana Jones széria, csak itt nő a főszereplő, és a sorozat alkotói fogták a sztereotípiákat és a kukába hajították, feltételezem, hogy ez is okozta a sorozat halálát is, ami azért is mélyen elszomorító, mert a mai napig kevés olyan kaland vagy akciósorozat van, ami női főszereplőkre épít, akik kemények, okosak és közben megmaradnak nőnek – és tekintve, hogy már bőven a huszonegyedik századot tapossuk, ez már inkább gyalázatos!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.