Oldal kiválasztása

Az Amazon streamcsatorna Michael Connelly regényei alapuló sorozata bizony a harmadik évadra is hozta a megszokott minőséget, és bár évadonként tíz epizódról van szó, azért ez nem kis teljesítmény.

Tizenhat hónappal azután járunk, hogy Bosch (Titus Welliver) megtalálta az anyja gyilkosát, és ennek ellenére a nyomozó még sincs jó hangulatban. Ráadásul egy újabb szövevényes gyilkossági ügybe keveredik, ahol úgy néz ki, ő maga a gyanúsított, ennek megfelelően a belső ügyosztály is rászáll. De ha ez még nem volna elég, magánélete is bonyolódik, lánya nála lakik, amíg volt felesége Japánban dolgozik, és ennek megfelelően Bosch már igyekszik sokkal óvatosabb lenni, hiszen a lánya védelme elsődleges a számára – utóbbira pedig nagy szükség van, mert a nyomozó bizony olyan kereszttűzbe került, ahol az igazság és a jog nem mindig találkozik egymással.

Ismét egy nagyon feszes és izgalmas évadot kaptunk a Bosch alkotói gárdájától, mondom ezt úgy, hogy valójában rendkívül lassú lefolyású a széria, mégsem érezni annak, mivel a csendesebb időkben is fontos események zajlanak, plusz nem kell kocsikat robbantgatni ahhoz, hogy egy jelenet kiugrassza a néző szívét, lehet bizony attól is feszültnek lenni, ha a nyomozó egy sötét sikátorban halad egy autó felé.

Ugyanakkor a jó minőség kissé megnehezíti a dolgomat, mivel így nehéz írnom a sorozatról, mert már körbedicsértem az előző három cikkemben. Ugyanakkor ez az előnye is, hiszen hozza a széria a megszokott minőséget, szórakoztat, és eközben olyan nyomozati ügyeket tár a néző elé, hogy ember legyen a talpán, aki előbb rájön a megoldásra.

Természetesen a sorozat szereplői is remekelnek, Titus Welliver szinte fürdőzik a szerepben – a maga mogorva módján persze, de pont ezért szeretjük – a lányát, Maddie-t alakító Madison Lintz is egyre inkább eltalálja szerepét, és képes tini lányként viselkedni, vagyis néha kaotikus, néha fegyelmezett.

A krimi szerelmeseinek igazi gyöngyszem a Bosch, pláne mivel a Helyszínelők (persze, én is néztem), és a Gyilkos elmék ezredik része már valahogy nem képes izgalmakat nyújtani, vagy éppen csavarokkal teli bűnügyeket.

A csatorna idén már bejelentette, hogy a Bosch öt évadig fog futni, azzal lezárul egyik kedvenc Los Angeles-i nyomozónk szövevényes történet.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.