Oldal kiválasztása

Érdekesen alakult ezen a héten az Odaátegy pörgősebb, felemelő rész után ugyan nem feltétlenül meglepő, hogy egy lagymatagabb rész következett. A múltkorihoz képest azonban a Funeralia tele van olyan meglepetésekkel és fordulatokkal, amikre még a pletykák és a leírások alapján sem lehetett számítani, és egyelőre nem tudom eldönteni, hogyan viszonyuljak ezekhez az újításokhoz. Rossznak nem mondanám az eheti felvonást sem, sőt, tele van pompás momentumokkal, azonban mégis csak óvatosan merek örülni, aminek az okát alább részletesebben kifejtem.

Sam (Jared Padalecki) és Dean (Jensen Ackles) ötlet és idő hiányában felkeresik az új erőre lelt Rowenát (Ruth Connell), hogy segítsen nekik átjutni az alternatív univerzumba. A boszorkány azonban csuklóból elutasítja a srácokat és inkább a saját bizniszével foglalkozik. Ez jelenleg azt takarja, hogy egy jogi botrányba keveredett gyógyszergyártó cég felső vezetőit sorra nyírja ki, az értük jövő kaszásokkal együtt. Az utóbbira felfigyel a Halál is (Lisa Berry), aki egyik megbízottját, Jessicát (Kayla Stanton) küldi a Winchesterekhez, hogy segítsen nekik. Eközben Castiel (Misha Collins) a Mennyországba megy, hogy a megmaradt angyalok segítségét kérje ebben a szorult helyzetben, ám egyáltalán nem számít arra, amit és akit ott lát és hall.

A tizenharmadik évad a visszatérő régi karaktereké, amit eddig személy szerint abszolút nem bántam, hiszen valamilyen formában visszakaptunk egy csomó olyan szeretett személyt, mint Bobby (Jim Beaver), Kevin (Osric Chau), Rowena, vagy legutóbb Gábriel (Richard Speight Jr) és Charlie (Felicia Day). Ebben a részben viszont egy olyan alak tért vissza, akit, nos, korábban nem kifejezetten lehetett imádni, és én most sem voltam elragadtatva, amikor megláttam. Meglátjuk, hogy alakul majd az ő jelleme – ha egyáltalán változik valamit –, minden esetre szemmel kell őt tartani.

Ha már a jellemfejlődésnél tartunk, a Funeralia egy az egyben Rowenára fókuszál, és arra, hogy változni akar, valamint jóvá akarja tenni a múltban elkövetett gazságait. Amikor ez a téma először szóba került az epizódban, az első reakcióm az volt, hogy ez nem Rowenára vall. Azonban, ahogy haladtunk előre a cselekménnyel, úgy vált egyre egyértelműbbé, hogy miért csinálja mindezt, és amint megemlítették Crowleyt, megláttam kettejük között is a párhuzamot. Ha az alkotók valóban ezen az úton akarják elindítani Rowenát, és ez nem csak egy trükk a boszorkány részéről, hogy aztán végül tőrbe csalja a srácokat, akkor én áldásom adom rá.

Ahogy a Föld mindkét verziójában, úgy a Mennyországban is komoly gondok vannak, úgyhogy nagyon érződik már a finálé szele. Addig azonban még azért pár epizód hátra van, és van egy olyan érzésem, hogy lesznek itt még bőven bonyodalmak.

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.