Oldal kiválasztása

Nos, az előző heti kis Carrie-féle iskolás buli után a Rifting Apart nyújtott némi változatosságot: volt benne másvilági túra, régi arcok köszöntése, és az elmaradhatatlan mészárlás.

Ahogy az fentebb említve lett, a kis táncest nagyon hamar átment egy vérfürdőbe, ami nem egy életet követelt: köztük Brandy-ét is. A folytonos traumák végre kiütnek a két túlélő férfin, Ám Ash-t és Pablo-t nem olyan fából lett faragva, hogy mindenüket behúzva magukra hagyják szeretteiket. Hála az égnek Pablo tud egy lehetséges kiutat a másik világból – amibe az elhunytak lelkei rekedtek – csak ehhez Ash-nek is meg kell halnia. Időközben Brandy összefut Kelly-vel és a korábban már eltávozott Daltonnal is, úgyhogy a védelem garantált a kishölgy számára.

Most lehet, hogy gonoszan fogok hangzani, de végre jó volt Ash-t megint sírni látni – utoljára a második évadban volt szerencsém ehhez a jelenséghez -, hogy a sok fellengzős beszéd és a látványos kivégzések ellenére ő is csak egy ember, akinek több mint harminc éve nagyon elege van abból, hogy a démonok rendre végeznek a szeretteivel és megkeserítik az életét. Ez az állapot persze eléggé tiszavirág életű volt, hiszen Ash Williams nem csüggedhet óraszám, és nagyon hamar a tettek mezejére – vagy inkább a túlvilágra – lépett.

Így azon sem kell csodálkozni, hogy a vérbő akciók nagy részét most Pablonak köszönhetjük, akinek az a feladata, hogy őrizze bajtársai testét, míg azok egy eléggé kérdéses árnyalak elől kénytelenek menekülni az eléggé zöldfényű világban – és mivel Ash jó szokásához mérten nem ellenőrizte a hullazsákok tartalmát, így lesz még pár körük, amíg mindenkit összegyűjtenek. A végjelenetben pedig láthatjuk Ruby csúnyábbik arcát, amint éppen a foglyul ejtett Zoe felé vigyorog.

A Rifting Apart legnagyobb erőssége az, hogy egy picit jobban beletudtuk ásni magunkat a sorozat – és ezzel együtt az azt alkotó univerzum – egy sokkal csúnyább szeletébe. Bár egyértelműen hőseink – és még jó pár ártatlan lélek – nem a Tükördimenzióba kerültek, maga ez Rift is tartogat néhány eléggé ijesztő figurát, amire még az ismerős ámde bizarult kifacsart helyszínek is ráadnak egy lapáttal. A sötét pacák kiléte még rejtély, egy dolog ellenben bizonyos – korlátlan hatalma van a hely fölött.

Izgalom, érzelmek, rejtélyek megválaszolása és mellette persze jöttek az újabb kérdések: ezzel kényeztetett minket a Rifting Apart és remélhetőleg ez a kínálat megmarad a következő heti epizódban is, ami a Judgement Day névre hallgat.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.