Oldal kiválasztása

Eljött végre a várva várt fordulat és az kiabálás ideje, avagy nem hittem volna, hogy Ruby képes még annál is messzebb menni, mint ameddig ennyi kárt okozott Ash, Pablo, Kelly és Brandy életében – de meg kellett nyugodnom, hogy bizony nagyon is tud. Jöjjön a Twist and Shout!

Nos, az előző epizódban szemtanúi lehettünk annak, hogy Kelly és Ruby hosszú párharcából sajnos nem éppen a halandó lány került ki győztesen. Hogy tovább fokozódjon a baj, a gonosz banya is már aktívabb színre lépett, így Kelly-nek maradt más lehetősége, mint a szellemsíkról üzenni Pablonak. Közben Brandy és Ash végre normalizálódó kapcsolatának eléggé betesz az, hogy a férfinak mondhatni – ismét csak önmagával kell összecsapnia.

Akárcsak a Tales from the Rift nézése közben, itt is csak kapkodni tudtam a fejemet az események között: az egyik pillanatban még Pablo mesélt a múltkori harcot túlélt nővel, utána meg már a démoni ash szedett szét egy kis párocskát, hogy aztán betódulva a táncestre mindenki azt higgye, hogy Ash-nek ismét elgurult jó messzire a gyógyszere. Ruby meg persze játssza a nagy ártatlant. Emelem a kalapomat.

Egy dolognak örültem, egyben nem is ebben az epizódban: ez pedig Brandy fejlődése volt. Mert nagyon jó volt azt látni, ahogyan képes Ash-re valamilyen szinten apaként tekinteni, azt viszont már nem tudom hova tenni, hogy nem vette észre a Kelly-nél végbemenő változást – hiszen ha valaki fehéren izzó gyűlölettel viselkedik a halhatatlan könyvíró iránt, akkor az Kelly.

Az eléggé vérbő jelenetek és a helyszín miatt egyből visszaköszöntek az évadnyitó epizódban látottak, valamint a démoni Ash behozása pedig az első évad végét juttatta eszembe, amikor hősünk egykori levágott végtagjának kelt lába – szó szerint. Egyszóval megvolt mind az újdonság varázsa, mind  a nem várt ám mégis jól eső mosztalgia vonulat is a Twist and Shout-ban.

Mivel azonban még korántsem állt meg hét epizódnál az évad, külön várom, hogy a következő részben, ami ismét csak szellemes névre hallgat – Rifting Apart -, hogy vajon abba mit fognak felmutatni nekünk a készítők.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.