Oldal kiválasztása

Bár kicsit nyögvenyelősen indult a dolog, régen nevettem már ilyen jókat.

Hőseink életét egy szendvicseket áruló mozgóbüfé bolygatja fel, ami, Sheldon bánatára és mindenki más örömére, a ház előtt parkol le – azonban nem marad ott sokáig, mivel, mint kiderül, Sheldon panaszt tesz a lakóközösségnél, ami miatt a kocsinak tovább kell állni. Sheldon ezzel kivívja Penny és Leonard dühét, akik visszavágásként megpróbálnak Sheldonra panaszt tenni, aminek azonban mindössze az lesz a vége, hogy kiderül, Sheldon maga a lakóközösség elnöke. Pennyék pedig innentől kezdve minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy leváltassák Sheldont, aminek nyomán Amy két tűz közé kerül. Mindeközben Howard és Raj egy sérült drónra bukkan, amivel előbb szépen elszórakoznak, majd, Bernie nyomása alatt, nekiállnak, hogy megtalálják az eredeti tulajt.

Első körben, bevallom, kicsit féltem az epizódtól, mivel a nyitójelenet enyhén szólva is gyengére sikeredett: az egész nem volt más, mint légből kapott, szinte kontextus nélküli szóváltás arról, hogy Penny nem kínait eszik (pedig Sheldon szerint azt kéne), és hogy a szendvics tulajdonképpen kínai eredetű. Ezek után nem sok jóra számítottam, de, hála az égnek, amint Sheldon elküldte a büfékocsit, az események szépen beindultak.

Leonardnék és Sheldon kis hatalmi adok-kapokja remekül ki lett dolgozva, a piti kis visszavágások nagyszerűen működtek, és az írók ezzel azt is bebizonyították, hogy van még élet ebben a felállásban, és hogy még lehet belőle jó poénokat kihozni. Briliáns volt, ahogy, például, Leonardnék próbálták rávenni a szomszédokat, hogy Sheldon ellen szavazzanak, vagy az, ahogy Amy próbálta titokban segíteni Pennyéket, mert bár nem értett egyet Sheldonnal, ellene azért nem mehetett. Sheldon zuhanyzós lakógyűlése meg már csak hab volt a tortán.

Mindemellett Howardék szála eléggé jellegtelen – azért érződik rajta, hogy a fő funkciója az, hogy Howardnak és Rajnak is kellő screentime jusson. Ha őszinte akarok lenni, a drónos sztoriban azért voltak erősebb pillanatok, de összességében ez a szál inkább csak töltelék, semmint saját lábán megállni képes sztori. Főleg úgy, hogy a drón gazdája, akiből visszatérő szereplő is lehetett volna, egyértelműen a feledés homályába fog ezután süppedni.

Szóval bár nem indultunk a legerősebben, és a B-sztori sem volt kifejezetten világklasszis, összességében kifejezetten meg voltam elégedve az epizóddal, hiszen ügyesen épített Sheldonék „se veled, se nélküled”–kapcsolatára, mesterien használva fel a szereplők őrültségeit.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.