Oldal kiválasztása

Ha már retro korszak, akkor ideje elővenni a 90-es évek sci-fi thriller sorozat armadáját? Nos, véleményem szerint egyáltalán nem, de ez a The Crossing alkotóit egyáltalán nem fogta vissza és letettek az asztalra egy igazi zsáner sorozatot, annak minden jóságával és borzalmaival együtt.

Egy álmos kisváros szokatlan problémával találja szembe magát: egy holttest kerül elő egy nem használt partszakaszon, amit újabbak követnek. A több száz partra vetett szerencsétlen közül azonban akadnak túlélők is, akik azt állítják, 180 évvel később, a jövőből érkeztek egy népirtás elől menekülve.

Az eset a helyi serifftől átkerül a belbiztonságiakhoz, akik kiemelt figyelmet fordítanak az esetre. Emma Ren ügynök (Sandrine Holt) lesz a különös esetet felderítő egység vezetője, miután a helyi seriffet és a médiát is leszerelte, és bár a nő szkeptikus, a megérzése azt súgja, hogy a háttérben sokkal több van, mint az elsőre látszik.

Ahogy a bevezetőmben is írtam, a The Crossing hozza a sci-fivel kevert misztikus thriller minden zsáner-jegyét, azonban ebben pont annyi az előny, mint a hátulütő is. Adott egy nagy rejtély, amit több, kisebb is övez, de ezek gyakran annyira túlmisztifikáltak és túltekertek (és most rád nézek, kedves Lost), hogy a végére már semmi jó vagy értelmes nem akad benne. És ettől tartok a The Crossingnál is, mivel megvan a maga jó nagy rejtélye, a jövő társadalma, miközben itt vannak a kisebbek, mint a szuperemberek, a technológia és még sorolhatnám.

Ugyanakkor ezzel kapunk egy amolyan biztonságérzetet is, hogy lesznek bőven izgalmak a szériában, csavaros agyszülemények és még akció is, remélhetőleg a tudomány segítségével. A műfaj szerelmesei bizonyára követni fogják majd a szériát, és bármennyire is próbálok ellenállni, van benne valami, ami beránt, és így valószínűleg én is bedarálom majd – ennél sokkal rosszabb minőségű sorozatokat is megnéztem már, szóval…

A The Crossing valószínűleg nem lesz a műfaj megváltója, ahogy a tévétörténelem legjobb szériája sem, de a pilot alapján egy kellemes kikapcsolódásnak tűnik azok számára, akik a brazil szappanoperák minősége felett, de a The Expanse minősége alatt szeretnének kikapcsolódni.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.