Oldal kiválasztása

Ugye nem csak én éreztem úgy, hogy egy-két betűt meg kéne ahhoz változtatnunk, hogy egy hasonlóan zseniális sorozat nevét kaphassuk meg? De ne szaladjunk ennyire előre, inkább azt kövessük végig, hogy pontosan mi is történt Ash ás barátai háza táján a Tales from The Rift-ben.

Miután Pablo sikeresen meg lett mentve, Brandy hála az égnek Ash mellett maradt – ezek ellenére sem kezdhetünk örülni. A gonosz banya Kaya még mindig Ruby segítségével próbál visszatérni a mi világunkba, és ebben a tervében az sem tudja lassítani, hogy az eléggé bepöccent Kelly némi ólmot pumpál Ruby-ba. De hogy még tovább bonyolódjanak a dolgok, megjelenik még pár arc a Knights of Sumeria képviseletében, hogy Ash-t támogassák, aki megmutatja nekik többek között a Necronomicon elveszett lapját, és azt a telirajzolt falat, ami már korábban megölelgette hősünket.

Nem győztem kapkodni a fejemet, olyan gyorsan váltakoztak a jelenetek és azzal együtt a történések ebben az epizódban. Az egyik pillanatban még Brandy és Ash, ha nem is vígan, de legalább jobb hangulatban reggeliznek, a következőben meg már azt látjuk, hogy Kelly a Kandarian tőrrel ront neki az eléggé amortizált kinézetű Ruby-nak – mert igaz, hogy hallhatatlan a gonosz hölgy, de a dupla sörétet ő is megérzi.

A Knights of Sumeriaban azonban eléggé csalódnom kellett. A hitükkel meg az elszántságukkal nincsen semmi baj, az viszont nagyon zavar, hogy éles helyzetben kvázi tölteléknek jók a darálóba – de mivel nem maradhat egy rész sem vérengzés nélkül, így kellenek a friss húsok a közösbe. Időközben még Pablo is kamatoztatja újdonsült nyelvtudását, de a legnagyobb sokkot, azt az epizód vége jelentette – amit durva spoilerkedés végett most nem árulok el.

A Tales of the Rift nagyon jól áthozta és le is zárta nagyjából azokat a szálakat, amiket az Unfinished Business és a Baby Proof megkezdett és/ vagy folytatott.. Az epizód bár hatalmas – és bevallom – váratlan csattanóval zárult, ezt is csak pozitívumként tudom felróni a készítőknek.

Hamarosan új hét, és vele együtt jön a következő epizód, ami a Twist and Shout névre van keresztelve és én már tűkön űlve várom hogy vajon mi fog a jelenlegi helyzetből következni – mármint a kötelező szópoénok és véres darabolások mellett.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.