Oldal kiválasztása

Fotó: Super Studio 8

Kicsit megkésve, de megérkezett az én beszámolóm is a V4 Future Sports Festről, szóval ha kíváncsiak vagytok, kukkantsatok bele.

Előre szeretném leszögezni, hogy én csak a szombati napra tudtam kimenni az iskolai dolgaimnak köszönhetően, ezért csak az arról tudok mesélni. Ha a másik két nap egészen más volt, arról sajnos fogalmam sincs, de szerintem cosplayer szempontból amúgy is a szombat volt a legérdekesebb.

Fotó: Super Studio 8

Azért ezt a napot választottam a három közül, mert Galaxinával, Serával és Henikoval a Generation of Legends színeiben szerettünk volna jönni, és mivel ezen a napon volt a League of Legends bajnokság, ehhez illettünk a legjobban, és arra számítottunk, hogy ilyenkor lesznek legtöbben a lelkes lol rajongók. Emellett ezen a napon volt a cosplayverseny is, ami kifejezetten érdekelt minket, úgyhogy nagyon örültem ennek a szerencsés egybeesésnek.

Kicsit furcsa volt a rendezvény egész hangulata. Nagyon nagynak és egyszerre nagyon kicsinek tűnt, nagy terek voltak, amik tömve voltak, és még nagyobbak, amikben csak pár ember lézengett. Nem tudom, mekkora volt az érdeklődés a meccseken, mert tulajdonképpen semmilyen sportot nem szeretek nézni. Tudom, persze, ez egy esport rendezvény, de mint mondtam, az volt a célunk, hogy megmutassuk a csapatunk egy részét, ezért is mentünk.

Fotó: Super Studio 8

Az idő nagy részét abban a teremben töltöttük, ahol a cosplay színpad, és egy csomó féle stand volt. Ez volt a PlayIT helyisége, szóval nagyjából az ott megszokott dolgokat láthattuk, játékokat lehetett kipróbálni, meg mindenféle geek vagy gamer cuccot venni.

A verseny maga nagyon látványos volt, kizárólag gyönyörű, minőségi cosplayeket láthattunk. Ez valószínűleg az előválogatónak volt köszönhető, de a versenyzők egytől egyik remekműveket hoztak. Mikor megláttuk Okkidót a színpadon, már biztosak voltunk benne, kié lesz a győzelem. Olyan minőségi, nagyszabású és minden részletében tökéletes és kidolgozott cosplayt hozott, hogy az már elképesztő. A többi helyezett is igazán megérdemelte a nyereményt. Alig várom, hogy megint egy ilyen versenyt láthassak.

Fotó: Super Studio 8

Ami viszont nagyon megmelengette a kis cosplayer szívünket, az a sok dicséret és fotókérés volt, amit kaptunk. Ez volt az első csoportos megjelenésünk, még ha csak a banda egy része is volt ott, már így is láttuk az egyenruha, a menő csapat erejét. Sok vendéggel fotózkodtunk, rengeteg jófej emberrel beszélgettünk új és régi barátokkal. Az egész rendezvény egy nagyon pozitív emlékként marad meg bennem.

Nagyon jól éreztük magunkat, bár ez nem feltétlenül a rendezvénynek, inkább a közönségnek volt köszönhető. Ha “rendes” vendégként, tehát a meccsekért, meg a fő attrakciókért megyek, nem tudom, mennyire tetszett volna. Így viszont egy szuper élmény volt, remélem, sok ilyenben lesz még részünk.