Oldal kiválasztása

Úgy tűnik, nagyon nem jön be nekem, ha prekoncepciók nélkül kezdek bele egy pilotba, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Trust, az FX legújabb drámasorozata, ami egyszerre untatott, felhúzott és kiidegelt.

J. Paul Getty (Donald Sutherland) a híres olajmágnás és befektető szenved, hogy nincs méltó örököse, annak ellenére, hogy négy „feleséggel” rendelkezik, akik rendre szülték neki a fiúkat, de valahogy Paulnak egyik sem volt elég kemény, eszes, talpraesett szóval egyik sem a pontos mása. Ráadásul Paul egyik fia öngyilkos lesz – leszúrja magát drogozás közben – és ezt persze a milliárdokat érő cég feje nem engedheti napvilágot látni, ezért bevetve befolyását, manipulálja a nyomozást.

A méltó örökös kérdése továbbra is fenn áll, miközben beviharzik Paul életébe unokája, a harmadik Paul, aki egyszerre hippi és eszes fiú, aki élvezi az életet, ennek megfelelően mindent szeret, köztük a művészeteket is, azonban egy olyan titokkal a poggyászában érkezett, amire hamarosan fény derül.

Az FX csatorna méltán híres a magas minőségről, és ez ebben a pilotban is látszik, tekintve, hogy az egészet Danny Boyle rendezte – igen a Trainspotting és a 28 nappal később rendezője. És bár remek ívet ad a történetnek, és olykor még művészi hatást is keltenek a jelenetek – különösen a kamerabeállások – a Gettyk története mégis annyira unalmas, dühítő és mesterkélt, hogy vagy érdektelen a számomra, vagy pedig simán felhúz.

Bár ez utóbbi a színészek dicsérete is, különösen Sutherlandé, aki maximálisan hozza a beképzelt, szexista és rasszista Paul Gettyt, mivel minden egyes jelenetben legszívesebben megütném. De pont ez a baj is a szériával, hogy nem képes szórakoztatni vagy valami pluszt nyújtani, és minek nézzek olyan valamit, ami annyira felhúz, mint egy szimpla hétköznapi belvárosi dugó?

A széria igaz történeten alapul, és valószínűleg ezzel rengeteg nézőt be is vonz magának, hiszen mindenki kíváncsi a gazdag és elérhetetlen emberek mocskos kis titkaira, de vajon tényleg a Trust az a széria, ami erre alkalmas?

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.