Oldal kiválasztása

Egyetlen egy okom volt arra, hogy belekezdjek az Instinct című CBS sorozatba, méghozzá a főszereplő, Alan Cumming, akinek hatalmas rajongója vagyok, és mindent megnézek, amiben játszik – és ez nem vicc!

A híres kriminológia könyvszerző és egyetemi professzor, Dr. Dylan Reinhart (Alan Cumming) segítségét kéri a New York-i rendőrség gyilkossági nyomozója, Elizabeth Needham (Bojana Novakovic), mivel úgy vélik, a férfi könyve lehet a kulcs egy többszörös gyilkossághoz. Reinhart az elején vonakodik részt venni a nyomozásban, mivel esküvőjén megígérte férjének, hogy felhagy az ilyen izgalmakkal, és az írásnak és az oktatásnak szenteli figyelmét. De a vére csak nem hagyja nyugodni, így segít felgöngyölíteni az ügyet Needham nyomozónak, miközben egy érdekes barátság is kialakul kettejük között.

Ha első olvasásra ismerősnek tűnik a történet, akkor nem bennetek van a hiba, és elárulom, bizony az egész sorozat eddig egy nagy öszvér, de leginkább a Castle és a Mentalista jegyei fedezhetőek fel benne. Ez mondjuk nem feltétlenül baj, csupán tény, akinek bejöttek azok a sorozatok, illetve maga a műfaj, az bizony nem fog csalódni. Ráadásul a show egy zseniális férfi színészi kvalitásaira épít, és igen, Alan Cumming egymagában is elég jó ahhoz, hogy elvigyen a hátán egy teljes szériát.

A pilot maga izgalmas volt, megvolt a kellő feszültség, egy kellemes csúcspont és egy jó kis lezárás, szépen vitték az ívet az alkotók, arra nem lehet panasz. Bár komoly megdöbbenést nem okozott a széria vagy a történet csavarja, de jól szórakoztam. Szívesen ajánlom mindenkinek, aki pont annyi izgalomra vágyik, hogy kicsit gondolkodnia kelljen, de mégse a világmindenség keletkezésén.

Én biztosan viszem a sorozatot, hiszen a bevezetőmben is írtam, Cummingot látnom kell!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.