Oldal kiválasztása

Egyet leszögeznék előre: az olaszok nem ismerik az index, sáv, és záróvonal fogalmát, valamint pocsék pálinkát főznek. De nagyon kedvesek és a pizza természetesen finom! A rendezvényeik pedig nagyon színvonalasak!

Kis utazásunk története akkor kezdődött, amikor a Phalanx Combat Performance csapatot – melynek én is tagja vagyok – az olaszországi Lázadó Légió parancsnoka Mario, meghívta a múlt évi Bécsi conon, és természetesen a magyar lázadókat a Milánói Cartoomics rendezvényre. Egy amolyan comic con jellegű összejövetel, animéseknek, szuperhős és film rajongóknak és nem utolsó sorban, Star Wars fanoknak.

Az olasz fanok nem kevés létszámmal rendelkeznek, mind lázadó, mind 501-es légió szinten, így majdnem egy fél csarnokot a nem csekély méretű standjuk foglalt el Jabbával, a fagyasztott Hannal és a többi fura fazonnal. A stand mellett a csarnok szélén Star Wars páncél és ruha kiállítást csodálhattak meg a látogatók, és a rendelvény egész ideje alatt fotózkodhattak a tömérdek mennyiségű beöltözött Star Wars karakterrel. A cospalyesek kényelmes előkészülését egy hatalmas elkerített két elszeparált öltöző szolgálta külön vizes és kis nasi pulttal. A standtol és öltözőtől nem messze külön fénykardvívó terület volt elkerítve, az ott gyakorolni és a fénykardvívást kipróbálni vágyóknak. Ezen a helyen naponta kétszer szombati és vasárnapi napon került sor a harmadik részes Obi-wan Anakin párbajra, amit a két magyar légiós Bajkán Sándor és Bánfalvi Richárd mutatott be nem mellesleg hatalmas sikerrel, amit elképesztő ováció és érdeklődés kísért. Majdhogynem mi voltunk a nap fénypontja sok gyerek már percekkel a beharangozás és kezdés előtt ott állt és várta a párbajt.

A rendezvény más területe is egészen monumentálisra és színvonalasra sikeredett. A Resident Evil sátorban gyakorlatilag egy olyan élethű holtest feküdt, hogy attól tartottam egyszer csak kinyitja a szemét… Az Assassin’s Creedesek az egyiptomi stílust részesítették előnyben az új játék végett a Ghostbustersek pedig fél óránként lenyomták a saját főcímdalukat, hatalmas élő bulit csapva.  A külön DC részlegben egy elképesztő Igazság ligája cosplay csoport mászkált fel alá, a kiállított Batmobile és Bat-pod pedig gyanúsan úgy festettek, mint amik működnek. Továbbá ki volt állítva egy külön Arkham cella, ha valaki úgy érezte, hogy már nem bírja tovább és szeretne elzárkózni. Továbbá lehetett Dodgemelni, random pankrátorozni gyakorlatilag bárkivel, magas toronyról leugrálni óriási matracokra és még tömérdek mennyiségű interaktív cucc volt. Az egyetlen hálátlan tényező az a szakadó eső, így a kinti fotózásokat gyakorlatilag el is lehetett felejteni.

A második csarnokban az árusok végtelen sora és a rajzolók, alkotók, írók osztották az autogramot lehetett velük találkozni. A vásárlós standok olyan szinten sokan voltak, hogy gyanítom az összeset nem is láttuk, egy nagy labirintusnak tűnt az egész. Elképesztően szép, jó minőségű és persze ennek megfelelő értékű csodák voltak kipakolva, legtöbbjük medálok, ékszerek, és figurák tíz eurótól kezdve a csillagos égig.

Végezetül pedig had ejtsek pár szót az olasz cospalyesekről. Végtelenül kedvesek, segítőkészek és közvetlenek, és ez az odalátogatókra is igaz. Egy pillanatra se éreztem azt, hogy kinéznek maguk közül, inkább befogattak, hangosan köszöntek és sokszor elmondták mennyire jó, hogy itt vagyunk velük, miközben sosem láttak még minket. Arra a három napra nővérek és fivérek lettünk, akiket összekötött az a szeretet, aminek az itthoniakat is össze kellene. A közösen szeretett film vagy sorozat szeretete, ami a magyaroknak már nem elég, megy a furkálódás a kiközösítés, és a rosszindulatúság minden fajtája. Ez az olaszoknál úgy éreztem nincs meg, nyilván vannak ott is ellentétek, de ezerszer jobban összetartanak és komolyan gondolják a légiójuk létét. Ez pedig nagyon motiváló és tanulságos volt számomra. Sok barátom, ismerősöm lett, akik mind motiválnak majd a továbbiakban, és nagyon jó lenne őket vendégül látni itthon is. Mert ők mindennek tudnak örülni, nagyon büszkék és lelkesek, nagy szívük van. Nagyon jó volt az ő energiájukban létezni pár napig. Ezúton is köszönjük a meghívást és reméljük hamarosan újra találkozunk majd!