Oldal kiválasztása

A Legendák ezúttal ismét bajba kerültek, ami egyáltalán nem meglepő azoknak, akik figyelemmel kísérik a sorozatot, ám mindezek közepette kaptunk egy igazán érdekes és jellemformáló történetet. Hajóra fel!

A Legendák a másik négy totemet keresik, és sikerül is rábukkanniuk egy újabbra, ám megelőzi őket Damien Darhk és lánya, Nora. A negyedik felbukkanása azonban elég rejtélyes ahhoz, hogy talán a csapat érjen oda előbb, azonban van egy apró bökkenő, a kapitány végre kapott egy szabad estét, így a csapat nélküle „kénytelen” boldogulni – vagyis a szokásos módon, forrófejűen beleugranak egy újabb küldetésbe.

Ezúttal az 1700-as évek Bermuda háromszöge a cél, vagyis az ottani kalózok, köztük a hírhedt és rettegett Feketeszakáll is. Micknek azonban támad egy ötlete, amivel két legyet üt egy csapásra: beindítja a küldetést, és segít Amayának kicsit feloldódni az unokái közötti őrlődésből. De természetesen semmi sem úgy megy, ahogy tervezték, és ez igaz Sara randijára is.

Tudom, hogy mindig elmondom, de imádom ezt a sorozatot, mert úgy képes szórakoztatni, hogy közben mindig valami újat nyújt, a régivel együtt, persze könnyesre röhögöm magam, miközben olyan igazságokba is beletalál, mint a rasszizmus vagy a szexizmus. A Legends of Tomorrow véleményem szerint a jelenlegi legjobb DC Comics képregénysorozat.

Már korábban kicsit panaszkodtam, hogy Micket tök idiótának állítják be, de az elmúlt epizódokban ezt a készítők szépen helyre is hozták. Persze még mindig nem Heat Wave a legérzelmesebb karakter – mert az bizony Ray –, de ami a szívén, az a száján, nem kertel és ennek megfelelően mindig egy őszinte véleményt és egy objektív szemléletet képes nyújtani. Ezt tette most is, mikor Amayát emelte piedesztálra, mint e legrettegettebb kalóz a tenger ezen vidékén.

Külön érdekes volt látni Sarát egy amolyan normális közegben, ahol nem kell verekedni vagy éppen irányítani, hanem csak beszélgetni és nevetgélni. Érdekes volt látni a karakter ezen oldalát is. De persze Amaya vitte most a prímet, aki ezúttal egy kegyetlen kalózzá vedlett, és úgy forgatta a szavakat, ahogy a kardot – kérhetnék még több kalózos epizódot, mert ez piszok jó volt!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.