Oldal kiválasztása

Supergirl

Név: Kis Vivien

Nick: Vivienne Enira (régen Youei)

Link: http://www.facebook.com/VivienneCosplay

Csillagjegy: Szűz-mérleg átmenet

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: Irodai asszisztens, olykor grafikus

Kedvenc film/sorozat:  Harry Potter, Batman, Pillangóhatás, American Horror Story

Kedvenc zenei stílus/előadó: rock, drum and bass; Brains, Fish, Simple Plan

Kedvenc videójáték: Arkham-széria, Injustice-széria, The Sims

Háziállat, kiskedvenc: 3 cica (Jolánka, Cisco, Szőrszar), 1 kutya (Knuti) 

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Először 2006 tavaszán voltam animeconon. Akkor láttam az első hazai cosplayeket és akkor tudatosult bennem, hogy ilyen is létezik. Mindig is nagyon szerettem beöltözni a kedvenc karaktereimnek, de erre csak farsangkor volt lehetőségem. Conra még az anime világa miatt mentem el. 1 évig csak figyeltem a cosplayt, aztán én is bele vágtam. Persze akkor még segítséggel.

Ms. Marvel: Varga Csaba

Mi volt az első cosplayed?

Ha nagyon az elsőt szeretném mondani akkor Sailor Moon oviban. Édesanyám készítette nekem kreppapírból. Mivel akkor még nem tudtam mi is ez ezért az első igazi cosplayem az a Full Metal Panic! Kaname Chidorija. Elég kezdetleges történet volt. Parókám nem volt így a hajamat fújtuk kékre. Érdekesen néztem ki.

Párod hogy vélekedik a hobbidról, esetleg segít benne, szerepel a terveitek között közös jelmez?

Nagyon imádja, hogy ezt csinálom. Kreatívnak tartja és mindig csodálja ha létre hozok valami újat, amit ő nem is gondolt, hogy lehet. Vannak terveink, főleg az amerikai képregény vonulaton.

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

Először képeket gyűjtök. Erre jó példa Wonder Woman. Amikor őt elkezdtem csak 1-2 kép volt. Nem nagyon lehetett látni a részleteket, így az onternet minden tugát felkutattam rajzokért, figurákért és minden egyéb dologért amit csak keresni tudtam. Utána jönnek a tervrajzok és az anyag választás és így tovább.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Nekem nagyon fontos, hogy szeressem a karaktert és ismerjem. Sokszor megtetszenek csak úgy ismeretlen karakterek, de az mégsem az igazi. Persze csináltam már úgy is jelmezt pl. League of Legends Janna. Nála mondjuk a külseje teljesen lenyűgözött. Bár a játékkal sosem játszottam, de örülök, hogy a bőrébe bújhattam egy ilyen szépségnek.

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

A közösség. Ami sajnos szerintem nem nagyon van. Vannak kisebb klikkek, de amit én látok manapság, az nagyon nem tetszik. Az utálkozó embereket téríteném meg.

Melyik jelmezed elkészítése volt a legnagyobb kihívás a számodra?

Wonder Woman. Ő az első páncélos jelmezem, de remélhetőleg nem az utolsó.

Wonder Woman – Móczár Attila

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

A fotózást. Amikor nem vagyunk sokan, de akikkel fotózunk, azokkal jó hangulatban telik az idő és létrehozunk valami igazán jót ami mindünknek boldogságot okoz.

Mindig élmény jelmezben a város utcáit járni, volt már, hogy felismertek a megformált karakter bőrében?

Olyan volt egyszer, hogy odajött hozzám egy srác az utcán és azt mondta, hogy tudja ki vagyok. Aztán egy jót beszélgettünk. Jelmezben nem nagyon mászkálok a civilek között, de ha éppen egy fotózásra igyekeztem és az szabadtéri volt, akkor volt, hogy oda kiáltottak. Persze a karaterem nem ismerték fel, csak nagyjából becéloztákazt.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Bruce Wayne, mert ő az egyszerű megoldások híve. Szerintem vele nagyon jókat tudnék társalogni.

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Egyszer amikor Tinker Bell azaz Csingiling voltam akkora Millenárison voltunk, ahol más programok is voltak a conon kívül. Ekkor mikor kint fotóztunk és a gyerekek észre vettek, teljesen elleptek. Mindegyik olyan kis boldog volt, hogy a kedvencét látja. Ekkor éreztem igazán először, hogy ezt megéri csinálni és hatalmas boldogsággal töltött el, hogy másoknak örömet okozok. Ezért is szeretem és igyekszem a gyermek orientált rendezvényeken ott lenni.

Mennyi időt szánsz egy jelmez elkészítésére, a részletek kihangsúlyozására? Volt már olyan, amit inkább félbehagytál?

Rengeteg félbehagyott jelmezem van sajnos. Vagy nem volt elég motivációm, vagy éppen pénz hiány alakult ki  és elfelejtődött.Régen mindig conra akartam befejezni gyorsan egy jelmezt. Ma már ez nem így van. Inkább akkor mutatom meg másoknak ha elégedettnek érzem magam. Wonder Woman-nél pl egy tavasziconra össze kapkodtam a cuccost, de egy évig még dolgoztam rajta, hogy szebb és film hűbb legyen.

Catwoman: Korompay Balázs (szerkesztette: Ernst Szabi)

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Vannak álmok igen. Sailor Moon karakterek illetve képregényesek is illetve a world of warcraftból szeretnék egy páncélos karaktert. Barátom nagy kedvence és szeretném vele meglepni egyszer. 🙂

 Zsűrizni vagy versenyezni nehezebb szerinted, mi a szépsége mindkét oldalnak?

Versenyezni nehezebb. Ott azért míg felkészülsz, mind aa ruhával mind pedig az előadással. Én elég lámpalázas típus vagyok. Nekem a zsűri elé állni is nehéz és a színpadon mindenki elé kiállni és produkálni valamit amivel nem.égek be. Ezzel persze a zsűrizést sem szeretném leszólni. Egyszer volt lehetőségem zsűrizni, de akkor nem volt túl nehéz dolgunk. Mellesleg azt a szerepet is nagyon élveztem.

Van javaslatod, tanácsod a kezdő cosplayesek számára?

Merjenek belevágni a nagyobb projektekbe is. Amennyi alapanyagot csak tudnak próbáljanak ki. Így tudhatja meg a határait.

Most milyen jelmezen vagy jelmezeken dolgozol éppen?

Több projektem is áll éppen. Batgirl az Arkham Knightból és egy Wonder Woman kicsit görögösebb stílusban.

Marvel vagy DC Comics?

Mindkettő! A DC felé azért húz jobban a szívem mert tőlük gyerekként többet olvastam és láttam mint a Marveltől. Viszont nagyon nem szeretem a két cég össze hasonlítgatását. Mindkettőnek rengeteg jó története van ami boldoggá teszi a lelkem.

Ha választhatnál egy Disney hercegnőt, akinek a bőrébe bújhatnál, ki lenne az?

Belle. Ő meglátta a lélek szépségét. Ráadásul gyönyörű, intelligens és mérhetetlenül kedves.

Ha a Föld bármely pontjára ellátogathatnál, hova utaznál legszívesebben?

Balira, a dzsungelbe egy kis faházba, ahol csak a természet vesz körül.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.