Oldal kiválasztása

Számomra ez volt az év első geek/cosplayes eseménye, főleg, hogy az előző félévet teljesen kihagytam, úgyhogy már nagyon izgatott voltam miatta. Végre találkozhattam a rég látott barátaimmal, lazulhattam kicsit a hasonló érdeklődésűekkel, és persze jelmezt ölthettem.

Az esemény a Barcraft 2 Esport Bárban került megrendezésre, este 6kor kezdődött. Időben akartunk odaérni, de természetesen nem sikerült, mert Galaxinának túl sokáig tartott férfit varázsolni magából. Akkorra már túl voltunk egy kiadós táncpróbán a Generation of Legends-zel, már nagyon vártuk, hogy lazíthassunk egyet.

Mivel jelmezben érkeztünk, megkaptuk az ígért ingyen szuperhős koktélra jogosító kupont, amit be is váltottam, mivel Harleynak voltam öltözve, egy hozzá illő italra. Ezek után megkerestük Orlissát, és jelentkeztünk is nála a cosplayversenyre. Némi beszélgetés, iszogatás, haverkodás után pedig kezdődött is a megmérettetés. Három kategóriában lehetett indulni, képregény, film / gamer és original. Mindegyik kategóriában szép számmal indultak, a menet az volt, hogy felolvasták a nevünket és a választott karaktert, mi pedig elmeséltük a zsűrinek  – Rókucnak, Kairának és Dracke’s Incredible Armorynak – mi hogyan készült. Ezek után készítettek rólunk egy zöld hátteres fotót a TMP Entertainment Group tagjai, akik ezek után menő hátteret varázsolnak a képeink mögé. Külön szuper érzés volt, hogy megnyertem a versenyt képregényes kategóriában, és kaptam egy csomó jó cuccot, például egy 3D nyomtatásra feljogosító utalványt.

Az eredményhirdetés előtt Cathy DC kvízében tettük próbára magunkat, utána pedig Orlissa Marvel kvízében. Mindkét hölgy alaposan kutatott a képregényes világ bugyraiban, hogy igazi fogós kérdéseket találjon, Cathyé is furfangos volt, de Orlissa kvíze annyira hardcore-ra sikeredett, hogy bevallom, egy válaszban sem voltam biztos. A győztes azonban testhosszal alázott mindenkit, hatalmas győzelmet aratott. 

A hangulat természetesen király volt, mint ahogy a Barcraftban már megszokhattuk. Habár nem egy estém sikerült ezen bárok egyikében görbébbre a tervezettnél, most a szuperhős koktél után inkább Horával a shake-ek és frappék világát kezdtük felfedezni, amikbe eddig még nem igazán volt alkalmunk belekóstolni, és meg kell mondjam, ebben sem csalódtunk.

A feljebb hangzottakon kívül nem sok mindent csináltam, igazából főleg a cosplayverseny és a barátokkal való találkozásért mentem. Akivel csak beszéltem, mint szuperül érezte magát, ahogy én is. Jó volt látni ennyi ismerős és ennyi új arcot, és a győzelem is hatalmas löketet adott az év többi versenyéhez, amiken tervezek még indulni. Örülök, hogy ezzel a rendezvénnyel indítottam az évet, remélem, még sok hasonlóban lesz részem.