Oldal kiválasztása

Terveimmel ellentétben sajnos nem tudtam hétről-hétre vinni a Legendákat, de mivel mindjárt itt a februári folytatás, felhúztam magam a sorozattal, hogy aztán tényleg hétről-hétre tudósítsak az időanomáliakról, anakronizmusokról, és persze Mick zseniális poénjairól.

Kedvenc Legendáink, azért, hogy megállítsák Darhk, Merlyn és Thawne szövetségét, szó szerint széttörték az időt, amit Rip Hunter igyekezett helyrehozni. Vicces dolog az idő, Saráék számára csak öt perc telt el, de az Időlovas volt kapitánya öt évet töltött az Időhivatal felállításával, ami a keletkezett idő-anakronizmusok helyreállításával foglalkozik, és ezzel egyúttal le is szerelték a Legendákat a szolgálatból.

De persze a Fehér Kanári, vagy Tűzvihar nem arról híresek, hogy csak pihennek a fenekükön, és nézik, hogy helyettük dolgoznak. Többszöri összetűzéssel sikerül visszaszerezni a hajót és összehozni a legénységet, de a java még csak most jön. Ugyanis feléledt egy olyan ellenség, amiről Ripen kívül még csak nem is hallott senki, és magával hozott olyan erőket, amiket talán még a Legendák sem lesznek képesek legyőzni.

Az egyértelmű, hogy rendkívül elfogult vagyok a sorozattal szemben, azonban ezt elérni nem kis dolog nálam: a jó humor, a szarkazmus, az ügyes történetvezetés, és a felszín alatt megbúvó kiszólások és társadalomkritikai apróságok szó szerint elrabolták a szívem.

Ez az évad bár hasonlít az előzőekhez abban a tekintetben, hogy ismét egy nagy misztikus ellenséggel van dolgunk, de ezzel szemben egy sokkal személyesebb hangvételt üt meg, és több teret enged a romantikus szálaknak is – utóbbival annyira nem értek egyet, mert Nate és Amaya se veled se nélküled kapcsolata már fojtogató.

Ezúttal is kapunk egy új szereplőt, aki nagyon érdekesnek és izgalmasnak ígérkezik, és aki önmaga is egy kellemes rejtély. Ugyanakkor a Crisi on Earth-X négyes crossover sokkal nagyobb változást hoz a harmadik évad életébe, mint azt gondoltam volna – és igen, megsirattam!

Egyedül az csípi kicsit a csőrömet, hogy Roryt egy rendkívül ostoba embernek ábrázolják, pedig nem lehet hülye az, aki azt a lángszórót alkotta meg, plusz az első évadra kiderült, hogy ő Kronosz, aki több ezer évig élt, és az Időmesterek rendkívüli kiképzésén esett át.

DC’s Legends of Tomorrow — “Beebo the God of War” — Image Number: LGN309b_0432b.jpg — Pictured: Caity Lotz as Sara Lance/White Canary — Photo: Dean Buscher/The CW — © 2017 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.

De mindent összevetve, még mindig imádom ezt a szériát, ami egyszerre képes ugyanazt nyújtani, miközben teljesen mást csinál!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.