Oldal kiválasztása

Hanó Renáta-Reyni a Magyar Lázadó Légió egyik oszlopos tagja

Név: Hanó Renáta

Nick: Reynata

Link: https://www.instagram.com/reynata_hun/

Csillagjegy: Nyilas

Szülőváros: Szolnok

Foglalkozás: Korea szakértő, fordító, tolmács (jelenleg titkárnő a Koreai Kulturális Központban)

Kedvenc film/sorozat: [filmek] Star Wars, Marvel, Harry Potter, Narnia, Sherlock Holmes, Christopher Nolan művei (kivéve Interstellar), Wonder Woman, Chihiro szellemországban, A vándorló palota, Perzsia hercege, John Carter, Múmia filmek, Star Trek új filmek [sorozatok] Goblin (koreai), Hannibál, Outlander, Csillagkapu, Supernatural, Brooklyn 99, Castle, Gravity Falls, Trónok Harca, Stranger Things, Elveszett ereklyék fosztogatói

Kedvenc zenei stílus/előadó: epic pop soundtracks, kpop (de amúgy mindenevő vagyok)

Kedvenc videó játék:  Witcher 3, Abzu, Star Wars Battlefront 1

Háziállat, kiskedvenc:  Nincs

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Jó kérdés… 2008-ban mentem el életem első MAT Animeconjára, de hogy honnan tudtam meg az infót, nem tudom. Legjobb barátnőm mutatta meg a Naruto-t 2007-ben és onnan kezdve néztem animéket. Az első saját felfedezésű animém, a Seirei no Moribito volt az, ami annyira megfogott, hogy cosplayelni akartam belőle.

Mi volt az első cosplayed?

Seirei no Moribito – Balsa (a lándzsamester)

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

Terepmunkát végzek és a ruha minden részletéről képeket gyűjtök.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Mindenképpen illenie kell hozzám, mind kinézetileg, mind személyiségileg. (egyszer nem illet kinézetileg, de megoldottam :D)

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Rey-t a Star Wars-ból, mert ő is ugyanolyan elveszett, keresi önmagát és egyedül van, mint én magam. Elvágyódik otthonról, de amint belecseppen élete kalandjába, inkább menne vissza haza, hogy tovább várjon. Én is ilyen vagyok.

Melyik cosplayt volt a legnehezebb elkészíteni, miben volt más a többitől?

Az egyik legnehezebb cosplay-jem Ciel Phantomhive volt a Black Butler-ből. Nem is maga a készítése volt nehéz, hanem a különböző kiegészítők beszerzése és az egész összeállítása. Nem könnyű fiúvá vedleni :D.

A másik legnehezebb – és itt a készítéssel voltak bajok, a pepecs munka és az anyagfestés miatt – Rey volt. Nagyon oda kellett figyelni, hogy filmhű legyen és ezt úgy megoldani, hogy ne menjen rá a fél ház. De sikerült megoldani. Egy hónap kellett hozzá, de sikerült.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Talán Trelawney professzorral, hogy megmondja nekem, mégis milyen sorsot szánt nekem a jóisten.

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Mindenképpen Rey összes ruháját szeretném megcsinálni.

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

A legkedvesebb talán az volt, mikor négy fénykardozó kisfiú odajött hozzám az egyik Légiós rendezvényünk alkalmával és az alábbi párbeszéd folyt le köztünk:

-Szia, te Rey vagy?
– Igen, Rey vagyok.
– Benne leszel az új filmben?
– Igen, benne leszek.
– Ó, gratulálok neked!

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Az abszolút álom cosplayem az Katniss Everdeen esküvői ruhája, ami egy poszáta ruhává változik. Nem tudom, hogy lehetne megoldani, de rájövök. Vagy az egyiket külön, vagy a másikat csinálnám meg, de ez a kettő az álom! Jövőbeni tervként szerepel Katniss bármilyen megjelenése!

Most milyen jelmezen vagy jelmezeken dolgozol éppen?

Rey szürke mellényes ruháján dolgozom, melyet a 7. rész végén és a 8. részben láthattunk főként.

Mi volt, ami először megfogott a Star Wars franchise-ból?

8 évesen a Bajlós árnyak. Betéve tudjuk öcsémmel az egészet, rongyosra néztük a videó kazettát és miután ezt így jól megszoktuk anyukánk szólt, hogy amúgy ezt azért néztük meg, mert ő már 14 éves kora óta rajongó és tovább szeretné adni nekünk a tudást, szóval ezután jöttek a klasszikus trilógia művei is, ma pedig már családostul megyünk moziba mindig.

Mit gondolsz, mi a Star Wars-os légiók legfőbb célja?

A legfontosabb, hogy olyan gyermekeknek és hátrányos helyzetű embereket és családokat segítő alapítványoknak segítsenek és támogassák őket, akiknek gyűjtéssel és már azzal, hogy jelmezben jelennek meg a tagok is segíteni tudhassanak. Nincs annál szívmelengetőbb, mikor egy sajnos beteg rajongó meglát minket vagy ajándékot osztunk egy rajongó családnak.

MI inspirál leginkább a Star Wars kapcsán?

Ez fogós kérdés. Mikor mit látok meg benne. Egyik nézésnél a jedi vallás ragad meg, másik nézésnél a világ maga, harmadik nézésnél már megint más dolog. Szeretem a világot, szeretem a filozófiáját és szeretem az összes karakterét és azoknak életfilozófiáját, jellemfejlődését vagy éppen tragikumát. Gyakran idézem magamnak Yodát, annyi szent. Ha meglátok valamelyik jelenetben egy olyan apró dolgot, amit kivetíthetek a saját életemre is, próbálok rájönni, hogy ott hogy oldották meg a problémát, hátha nekem is segítségre lesz.

Melyik történetszál áll hozzád a legközelebb a Star Wars világából?

Mindenképpen Rey életútját mondanám. Anno Luke, Leia és Han kalandját csak „utólag” láttam, de élveztem, izgultam Luke-kal, hogy vajon jedi lovag lesz-e belőle. Az előzmény trilógiánál úgyszintén Anakin útját figyeltem, de Rey sokkal különlegesebb számomra, mert egy az egyben magamat látom benne. Nem mellesleg imádon a kiképzéses sztorikat.

Milyen Star Warsos történetet látnál legszívesebben mozivásznon?

Sajnos nem olvasom a könyveket, így nem tudok mit mondani.

Lázadók vagy a birodalmi párti vagy inkább?

EGYÉRTELMŰEN LÁZADÓ! Micsoda kérdés ez?! 😀

Sötét vagy a fényes oldal áll hozzád közelebb?

Amikor mások megsegítéséről van szó, vagy másokról úgy általában, akkor fény, de ha a saját dolgaimról, a saját gondolkodásom, akkor erősen sötét. Én is olyan gyorsan beleugranék abba a fekete lyukba, ami szólít engem, mint Rey!

Egy lakatlan szigetre mit vinnél magaddal?

Egy üres könyvet és egy kifogyhatatlan tollat. Minden mást megoldok valahogy, de le kell jegyeznem a tapasztalatomat, hogy fennmaradjon az utókornak!