Oldal kiválasztása

Original Alice csodaországban, Czinege photography

Név: Mile Renáta

Nick: Reikochan

Csillagjegy: Halak

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: csomagoló, gyári munka     

Kedvenc film/sorozat:  Transformers

Kedvenc zenei stílus/előadó:  pop, classic, vegyes zenei stílus

Kedvenc videójáték:  Naruto, Transformers

Háziállat, kiskedvenc:  nincs, de szeretem a kutyákat és a macskákat 

Csizmás kandúr ( Grimm mesék manga verzióban), Bodor Zoltán

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?
Cosplay világában számos ember van, akiket ha meglátunk fangörcsöt kapunk , de mint inspirálást, azt nem mondanám, magam ura vagyok ebben a dologban, magamat erősítem hogy minél jobb legyek, még jobbat mutassak az embereknek s magamat is magasabb szintre emeljem.

Mi volt az első cosplayed?
Huu ha minden igaz Inu No Taisho , Inuyasha és Shessoumaru édesapja akkor még fonalból oldottuk meg a parókát elég vicces volt.

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?
Nos, mindenek előtt megnézem, hogy mi mindenre lesz szükségem, milyen színekből áll, és mennyi anyagra lesz szükségem. aztán jöhet az anyag vadászat, és ha ezek meg vannak, akkor általában megpróbálom elkezdeni a kevésbé munkás részekkel majd ha azok megvannak, akkor jöhetnek a nehezebbek. Originalnál persze sokkal nehezebb, mert amikor kitalál az ember egy karaktert sok idő telik el…. ez rám nagyon igaz régebben mindig kedvenc karaktereknek öltöztem be s későbbi idők során próbálkoztam meg az originallal.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?
Leginkább polár, plüss anyag , mert nem foszlanak és nagyon jó velük dolgozni, de szeretem az elasztikus anyagokat is, filc is még egy jó anyag és persze a hungarocell ugyan nagyon hullik és ragadós, de jól lehet belőle farigcsálni. Polifoam a másik nagy kedvencem még, tartást ad a jelmezeimnek s nem egyszer készítettem fejet belőle.

Toadman a zöld nagyfejű béka (Megaman NT Warrior anime és egyben játék is), Győri István László

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?
Eleinte még a Pecsa korszakában személyiség alapján választottam mennyire illik hozzám, mennyire vagyunk hasonló személyiségek pl.: (Abel Nightroad atya ) később megpróbálkoztam nagyfejű karakterekkel, sok vásárcsarnokban lehetett látni hatalmas fejű figurákba öltözött embereket s gondoltam megpróbálkozom magam is megcsinálni egyet. Leginkább a kiváncsiság hajtott, illetve volt pár aranyos karakter, akik hasonló nagy fej hozzá illő test, és a legjobb hogy pihe puha anyagból lehetett megoldani, mint egy játék maci vagy bármi más plüss.  Ruhaterén van, hogy megpróbálkozom a nehezebbekkel (pl.: fodros, csipkés csillogó villogó) van, hogy sikerül, de nem mindig az eltervezés szerint, szóval a nehezebb az inkább át megy a könnyebb-be. Szeretem a kihívást, de van, amikor jobb szeretem, ha meg is tudom alkotni az adott karaktert, ruhát, vagy kiegészítőt. Ha nem a személyiséget nézem, akkor leginkább a kiegészítő, ami még megkérdőjelezi a választandó karaktert. Vannak elképzeléseim, hogy miből lehetne megcsinálni 50 százalék esély arra,  hogy meg is tudom csinálni ugyanakkor 50 százalék, hogy sajnos nem. Végtére mind a ruha, páncél m kiegészítő fontos szerepet tölt be egy cosplay készítő életében, így hát az enyémben is.

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?
Maga a cosplay, conok egy olyan világ, amibe az ember el tud „rejtőzni” a mindennapi élet elől. Szabadabb lesz, vidámabb, nem kell tartania semmitől. Találkozhat társaival, akikkel aztán eltölt egy remek napot vagy akár kettőt.  Szóval ezen a téren én nem tudnék min változtatni, mert minden úgy jó, ahogy van.

Jack Skellington mikulás, (Jack Skellington filmből), Czinege photography

Mi az a technika, amit a közeljövőben meg szeretnél tanulni a cosplay készítés terén?
Sok van, illetve sok minden érdekelne worbla, páncél, fegyver készítés, sminkelés csak sajnos az idő nem mindig engedi, hogy ezekkel foglalkozzon az ember.

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?
Mindkettő, a fotózást azért, mert jó érzéssel tölt el, ha lefotóznak  vagy képet kérnek.  A rendezvény inkább attól függ mennyire jók a programok, ha azok nem is a társaság mindig meghozza a kellő hangulatot.

Shaman hölgy ( félig original félig játék), Czinege photography

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?
Sok karakter van, egyik nagy kedvencem Abel Nightroad atya a Trinity Bloodból az övét mind sikerült elkészítenem. Naruto animéből a főhős Naruto ruháit vannak az animés és vannak gameres ruhái is. Transformersből Optimus fővezér neki annak idején a War for Cybertron változatát készítettem el. Kartonból készült a páncél nagy része, mert sajnos nem voltam még annyira ügyes hogy másból próbáljam meg. Űrdongó, neki a Transformers Prime verzióját készítetem el itt viszont már Polifoamot használtam, valamivel jobb volt, mint a karton, mert nem szakadt el nem tört össze, de még így se az igazi. A Transformers világa is több részből áll ugyanazon karakterek csak más kinézettel. A G1 = Generáció 1 Optimus fővezér őt szeretném egyszer majd megalkotni, s talán ha elég ügyes leszek akkor még egy ember méretű kamionná is át alakulok de ahhoz még sokat kell fejlődnöm, ugyan ez igaz Űrdongóra is , nála a Transformers Prime-ot újra alkotnám egy erősebb anyagból. Nagy álmom hogy Michael Bay Transformers filmjeiből a negyedik (A kihalás kora), Optimus fővezér legújabb külseje, amikor is kamionból egy lovagi páncélra emlékeztető figura testét ölti magára. Ezt egy külföldi cosplayernek sikerült is megvalósítania s remélem nekem is egyszer sikerülni fog.  Inuyasha animéből is vannak jó páran és még sorolhatnám őket. Szóval a lista nem végleges csak az idő szab határokat.   

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?
Sokat  segített még a kezdetekben, amikor fiatalabb voltam, egy fajta új világ ahol senki se bánt, mert szeretem azt, amit, s kiélhettem a vágyaimat, karakterek bőrébe bújhattam , de sajnos a munka miatt egyre kevesebb az idő. Illetve ahogy idősödik az ember már nem lesz számára annyira aktív ez az érdeklődés, egyenlőre még nem érzem ezt de …. félek egyszer ez is befog következni.

Versenyzés vagy szereplés előtt van lámpalázad?
Hát ez jó kérdés de azt mondanám, hogy mindkettő, hiába vagyok veterán minden egyes versenyzésnél van egy lámpalázam mondjuk szerepelni még nem szerepeltem csak versenyeztem, szívesen kipróbálnám a szereplést de…. talán ahhoz még sok erőt és magabiztosságot kell még szereznem.

Milyen visszajelzéseket szoktál kapni a jelmezeddel kapcsolatban, melyik volt rád nagy hatással?
Legtöbb ismerősöm mind pozitív kommenteket írnak a legnagyobb hatással viszont a téli conos volt egy hópehely királynőnek öltöztem s sokan dicsérték meg a jelmezem, máskor is kapok szép kommenteket, de ez azért volt hatással, mert nagyon a királynős jelmezeket nem szeretem, kivételes ötlet volt, hogy egy original karaktert alkossak, ami egy királynő lesz.

Soma a bohóc ( Ar Tonelico Qoga játék), Czinege photography

Könyv vagy könyvadaptáció?
Talán a könyv. Szeretek olvasni s olvasás közben a gondolataim is elbarangolnak s leginkább a képzelet földjére repítenek, és sokkal részletesebb, mint egy film.

Ha választhatnál egy Disney hercegnőt, akinek a bőrébe bújhatnál, ki lenne az?
Nem vagyok nagy hercegnő fan, de az összes majdnem az összes Disney hercegnőt láttam és ismerem a történeteiket. De … szeretem, ahogy meg vannak alkotva a ruháik azok a selymes habos lágy esésű csillogó …. és ott a vakmerőség bátorság s kalandvágy…. Nem is az, hogy nem szeretnék, hanem nem tudok választani. Mindenek a bőrébe bújnék.

Egy lakatlan szigetre mit vinnél magaddal?
Hmm…. emberek nélkül …nos, semmit, ellennék, azt hiszem, csend nyugalom, napfény, hawaii, tengerpart, élvezni a napot , és süttetni a hasat. Esetleg egy fényképező gépet, hogy megörökítsem ezt az élményt.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.