Oldal kiválasztása

Kissé gyengébb alapsztori, remek körítéssel – így tudnám röviden összefoglalni az eheti epizódot. A múltkori, meglehetősen morbid, ugyanakkor rendkívül izgalmas, és érzelemdús rész után a Various and Sundry Villains fő cselekményszála valóban nem ütött akkorát, ám a háttérben meghúzódó, apróságnak azért nem mondható történések teszik igazán jóvá ezt a szűk negyvenöt percet. Mi több, bizonyos értelemben végre én is megkaptam azt, ami miatt korábban nyavalyogtam, úgyhogy valójában nincs is nagyon okom panaszkodni.

Dean (Jensen Ackles) egy bevásárló körút során két boszorkány áldozatává válik: a két testvér, Jennie (Elise Gatien) és Jamie Plum (Jordan Claire Robbins) egy szerelmi varázsigével ráveszik a vadászt, hogy visszamenjen a bunkerbe és elvigye nekik a Fekete Grimoárt, a világ egyik legveszélyesebb mágiagyűjteményét. Sam (Jared Padalecki) azonnal gyanút fog és megpróbálja megakadályozni, hogy bátyja eljusson a könyvvel a lányokhoz, ám Dean annyira az ige hatása alatt áll, hogy képes rátámadni öccsére, úgyhogy nincs egyszerű dolga a Winchestereknek. A Plum testvérek végül meg is szerzik a grimoárt, Deanék pedig kis híján hoppon maradnak, míg be nem toppan megmentőjük, akire a legkevésbé számítottak – a halálból (ismét) visszatérő Rowena MacLeod (Ruth Connell).

A történet Plum lányokat övező, szerelmi igés része, nos, finoman szólva is picit bugyutára és groteszkre sikeredett, de pont ettől lett jó – sőt, még nevetni is lehetett rajta! Azon is elgondolkodtam egy pár pillanatra, hogy még milyen jó, hogy nem használja több boszi rablásra a varázserejét, különben a vadászok abba beleőszülnének (már ha ez még nem történt meg). Komolyra fordítva a szót, az írók pontosan tudták, hogyan bánjanak ezzel a cselekményszállal: nem kellett annyira komolyan venni, azonban a maga abszurd módján mégis megállta a helyét – meg hát, láthattunk már cifrább dolgokat is a széria történetében!

És ami a lényeg: Rowena MacLeod még mindig az Odaát világának legkirályabb boszorkánya, és az alkotók bőven meg is mutatták, hogy miért. A vöröshajú skót hihetetlenül körmönfont, sőt, ha kell aljas és manipulatív, ám fenomenális tudással és képességekkel rendelkezik, amit nem fél használni. Mindemellett ebben az epizódban ismét betekintést nyerhettünk Rowena álarca mögé, és megismerhettük legbelső érzéseit. Mindez semmit nem vett el a karakteréből, sőt, személy szerint én ettől csak erősebbnek látom őt, és picit segített megérteni a motivációit is.

Az már csak hab a tortán, hogy végre Castiel (Misha Collins) is megjelent ebben a részben, hogy régi hobbijának, a démonfenék rugdosásnak hódoljon, és tovább göngyölítse a szezon eddig takaréklángra tett történetszálát. Ezek után még jobban várom a jövő hetet!

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.