Oldal kiválasztása

A múltkori, ütős hölgycsapatot felvonultató spin-off felvezető részét ezen a héten egy vérbeli horror epizód követi – ugyan igazán talán csak az első évadot nevezhetjük horrornak, a műfaj sosem állt távol az Odaáttól, és eddig gyakorlatilag minden szezonban kaptunk legalább egy olyan sztorit, amitől a paplan alá bújtunk. A tizenharmadik felvonás jolly jokere ilyen téren talán épp a Breakdown lesz, de előfordulhat, hogy überelik majd később az alkotók. Egy biztos: most garantált volt a borzongás és a plüssmaci szorongatás!

Sam (Jared Padalecki) és Dean (Jensen Ackles) váratlan telefonhívást kapnak Donna Hanscumtól (Briana Buckmaster): a seriffnek eltűnt az unokahúga, Wendy (Sarah Dugdale), ráadásul mindez egy olyan környéken történt, ahol mostanában gyakoriak az ilyesmi események. A hallottak alapján nem úgy tűnik, hogy természetfeletti lények keze lenne a dologban, de a srácok mégis segítenek Donnának. A nyomozásban részt vesz még a seriff hölgy új párja, Doug (Brendan Taylor), aki a körzet vezetője, valamint egy FBI ügynök, Terrance Clegg (Christopher William Martin) is, aki már tizenkét éve dolgozik az ügyön. Az eltűnések egy bizonyos Pillangó fedőnevű bűnözőhöz köthetőek, aki az utóbbi években a környéken egy tucatnyi ember eltűnéséért felelős, ám még sosem sikerült őt elkapni. A kis csapat minél mélyebben ássa bele magát a rejtélybe, annál morbidabb dolgok látnak napvilágot, eközben pedig Wendynek egyre csak halványul az esélye az életben maradásra.

Ismét csak dicsérni tudom az alkotókat, hiszen remek az alapsztori és a kivitelezés sem hagy kivetnivalót maga után. A főgonosz rendkívül beteg – legutoljára talán a Carrigan család volt ennyire elborult a széria történetében – és pont emiatt olyan félelmetes. Mert hát, aki ártatlan embereket darabol fel, az közel sem normális, úgy meg főleg nem, hogy profitálni is akar belőlük. A következő remek pont a színészi játék, abból is Briana Buckmastert emelném ki: Donnát eddig mindig vagy mosolyogni, viccelődni, vagy szörnyfenekeket rugdalni láttuk, de most, hogy ennyire személyes vonatkozású ügybe keveredett, elöntötte az aggodalom, teljesen jogosan. Végre azt is láthattuk, ahogy egy gyanúsítottat hallgat ki, és kétség kívül az volt az epizód legkirályabb jelenete.

Történt egy kis változás a Winchesterek közti kapcsolatban is, amiről egyelőre nem akarok sokat elárulni – hiszen épphogy csak megpendítettek valamit, meg azért a poént sem akarom lelőni – ám, az tény, hogyha ezt a cselekményszálat tovább alakítgatják az írók, akkor egy lényegi változás fog bekövetkezni a testvérek dinamikájában. Én első látásra és hallásra még picit vívódom: egyrészt nem örülök neki (és ezzel lesznek még páran így), ugyanakkor ez egy fantasztikus alkalom a karakterek jellemének fejlesztésére. Kíváncsian várom, hogy végül melyik irányba billen majd az a mérleg.

Jelentem, ezen a héten sem unatkozhattunk, ami az Odaátot illeti, és ha hihetünk a félig hivatalos pletykáknak, a következő rész is tartogat meglepetéseket, úgyhogy tárt karokkal várom a jövő hét pénteket!

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.