Oldal kiválasztása

Dr. Strange – Doctor Strange / Fotós: Meirou Tenshi

Név: Gajda Arnold

Nick: Kumori

Link:https://www.facebook.com/MeirouTenshiCosplayer

Csillagjegy: Szűz

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: Minőségügyi csoportvezető

Kedvenc film/sorozat: Minden, ami Marvel és minden, ami Stephen King munkásságához köthető, filmek, sorozatok és könyvek.
Sorozatokból még kiemelném nagy meglepetésre a Trónok Harcát és ami nálam az utóbbi idők legjobbja, a StrangerThings. Dragon Ball orrvérzésig!

Kedvenc zenei stílus/előadó: Zenei mindenevő vagyok, ha valami megfog, képes vagyok napokig hallgatni, de ha választani kell, akkor a metal zene áll hozzám a legközelebb. Előadó? Hát talán Rob Zombie-t tudnám kiemelni, neki minden számát szeretem, ő egy igazi jelenség.

Kedvenc videójáték: Esélytelen lenne mindent felsorolni, szóval csak néhány példa a teljesség igénye nélkül: Planescape: Torment, Fallout 2, NeverwinterNights 2, Witcher 3, Yakuza, Nioh, Life is Strange, Walking Dead Season 1, Metal Gear sorozat és még sorolhatnám a végtelenségig.

Háziállat, kiskedvenc: Van egy macskánk, amibe beleköltözött a sátán, inkább mi vagyunk az ő kiskedvencei. 

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Már nem is emlékszem, hogy párom vagy az én ötletem volt-e, hogy látogassunk ki 2012 tavaszán egy con-ra, de már oda is cosplay-ban mentünk, szóval ez volt az indító pillanat. Persze akkor még túlzás lett volna magamat a közösség tagjának tartani, de ez szépen lassan kialakult.

Umemiya Ryunosuke – Shaman King / Fotós: A kisördög és a bagoly Entertainment

Mi volt az első cosplayed?

Monkey D. Luffy a OnePiece animéből, neki két ruháját csináltam meg az első és a második con-omra, azóta nem CP-ztem a OnePiece-ből, de már nagyon érik!

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

Természetesen párommal szoktunk segíteni egymásnak, de részemről már az is megkönnyíti a dolgokat, ha csak egyszerűen ott van. Én elég könnyen beleunok az unalmasabb folyamatokba, de ha látom, hogy ő is dolgozik a CP-jén az mindig erőt ad.

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

Én először minden jelmezt fejben készítek el, alaposan mindent megtervezek és csak akkor állok neki fizikailag is ha tudom, hogy a fontosabb részeket miként fogom megoldani. Így elkerülöm, hogy hosszabb időre leragadjak egy bizonyos ponton, ez hasznos, mert olyankor hajlamos vagyok elunni a dolgokat.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Nem sok kimondott kedvencem van, de a műbőrrel nagyon szeretek dolgozni, nagyon vonzanak a bőrből készült középkori hangulatú jelmezek, de mivel ezek azért általában bonyolultabbak, csak mostanában kezdtem el ilyenekkel foglalkozni.
Emellett nagyon szeretem a különböző festéseket, eszméletlen látni, hogy néhány technikával mennyire fel lehet dobni pl. a páncél darabjait.

Guts – Berserk / Fotós: Phoenix Feather Cosplay Photography

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Minden esetben a személyiséget, vannak olyan helyzetek ahol először a ruha fog meg és egyszerűen beleszeretek, de dobtam már CP tervet azért, mert nem tudtam a karakterrel azonosulni.

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Azt semmiképp se mondanám, hogy hátráltat, de az biztos, hogy mióta komolyabban neki kezdtem, azóta más elfoglaltságaimra kevesebb időm van. Viszont abban mindenképpen segített, hogy sokkal nyitottabban álljak az emberekhez, a cosplay szerintem már alapból megnyit egy utat két ember között, egy közös téma már biztos, hogy van, ami alapján sokkal egyszerűbb ismeretségeket kialakítani. Még azt azért külön kiemelném, hogy szerintem a cosplay egy kifejezetten jó indok, hogy az ember formában tartsa magát fizikailag is, azért ez a hétköznapokban is igazán hasznos.

Mennyi időt szánsz egy jelmez elkészítésére, a részletek kihangsúlyozására? Volt már olyan, amit inkább félbehagytál?

Hosszú hónapokat, én általában már egy jelmez elkészítése után neki állok a következőnek, de az is igaz, hogy nem egyhuzamban szoktam őket megcsinálni. Egy hosszabb folyamat után kisebb pihenőket tartok, hogy ne fásuljak bele és ne kapkodjam el a részleteket. Félbe szerintem még egy jelmezemet se hagytam, ha valaminek neki állok, akkor azt szeretem befejezni. Ezért szoktam először fejben tervezni, amíg ott nem áll össze, addig neki sem állok.

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

Ez egy nehéz kérdés, de talán az egyéniség hiányán változtatnék, túl sok a divat cosplay és aki csak a népszerűség hajhászás miatt csinálja ezt az egészet. Ez sajnos egy elég erős bélyeget nyom azokra is, akik tényleg szívvel-lélekkel jelen vannak ebben a világban.

Mondo Owada – Danganronpa / Fotós: Danila ProduX

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Ez a kérdés viszont annál egyszerűbb, Dr. Strange filmes kosztümje! Egyszerűen imádom a karakterét, már akkor csináltam róla képregényes CP-t amikor a film még tervben sem volt. Én általában miután kész a cosplay felveszem, megnézem magam a tükörben és ha tetszik, akkor elégedett vagyok, na eddig ezzel voltam a legelégedettebb.

Mi az a technika, amit a közeljövőben meg szeretnél tanulni a cosplay készítés terén?

Nem is igazából tanulásnak nevezném, mert elektroműszerészetibe jártam, de eddig mégse nagyon használtam semmiféle elektromos eszközt egy CP-nél sem. Ezen szeretnék változtatni, mert szerintem nagyon látványos tud lenni akár egy egyszerű világítás is.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Hát talán Tyrion Lannisterrel, azt hiszem, vele elég sok mindenről el tudnék beszélgetni.

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

A fentebb már említett Dr. Strange-nek az eddigi két ruhája mellett tervben van még legalább kettő. Mostanában megint nagyon rákaptam a Dragon Ball témára, Goku-nak tervbe van több ruhája is, ráadásul van olyan, amit párommal közösen!

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Venom Snake – Metal Gear Solid / Fotós: Meirou Tenshi

Ez a legkedvesebb emlék mindenképpen visszavezethető a 2014-es téli con-ra, ahol megismerkedtem az Unstoppable Cosfuckers csapattal, akikkel nagyon jó barátok lettünk és szinte minden con-t egymás társaságában töltünk.

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

A terveket nem igazán szoktam nagydobra verni, mert sokkal több terv van, mint amennyi valaha is meg fog valósulni.

Viszont ha álom cosplay, akkor mindenképpen a Dragon Ball-ból Piccolo karaktere. Ha megnézi az ember, nem annyira bonyolult, viszont ahhoz, hogy tényleg jól nézzen ki, rendesen bele kell majd ásnom magam a maszk készítés mesterségébe.

Kávés vagy inkább teás vagy?

Az, hogy kávés vagyok, elég visszafogott kifejezés, a nélkül se felkelni, se létezni nem tudok.

Mi volt a kedvenc gyerekkori játékod?

Ha nagyon gyerekkori, akkor egy agyon nyúzott Snoopy kutya!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.