Oldal kiválasztása

Folytatva a már megkezdett játékmaratont, mai díszvendégünk egy igazán érdekes példány. Hiszen pont olyan, mint az alapjául szolgáló sorozat főszereplője: erősen indított, aztán kötelezően meghalt, míg végül újra életre hívták. Bizony, terítéken a Dragon Ball Online Global.

A Dragon Ball világát szerintem egy animésnek sem kell bemutatnom – remélem -, és az a legjobb, hogy maga az epikus történet néhány szelete is olykor-olykor megelevenedik a szemünk előtt. Mert, természetesen, amikor a mi harcunk elkezdődik, már merőben más idők járnak. Több évszázaddal Gokuék után vagyunk, újabb ellenfelekkel és a szokásos Viadalokkal tarkított világban él hősünk – akinek rendre móresre kell tanítania a rosszakarókat.

Fajunk szerint három csoportba lehet tartozni: vannak a csillagharcosok (pontosítva, olyan emberek akik Goku és/vagy Vegeta leszármazottai), a namekek és érdekes módon vannak majinok is. Minden nép harcos irányzatai között vagy egy agresszívabb harcot képviselő (embernél a martial artist, namek-nél a warrior) és egy passzívabb, ennek ellenére szintén nagyon dinamikus sage út – általában ők felelnek a gyógyításért is.

Azon senki ne lepődjön meg, hogy sokáig gyerek karakterrel fognak rohangászni a nagyvilágban, mert a történeti hűség miatt “minden egyes nagy hősnek előbb fel kell nőnie a feladathoz”. Harmincas szintet elérve érjük el felnőtt alakunkat és ezzel együtt a magasabb erejű átalakulásokat is – és akkor még nem esett szó a látványos képességekről.

Most, hogy eddig csupa szépet és jót mondtam a Dragon Ball Online-ról, most jöjjön egy jó kiadós hideg zuhany: kis játékunk ugyanis koránt sem tökéletes. A grafika ellen semmi kifogásom, mert az hű marad az sorozathoz, az viszont nagyon zavar, hogy mindenki nagyjából ugyanúgy néz ki a szegényes választék miatt. A mai napig sok a bug a játékban és az nagyon gyakran előfordul, hogy a küldetések nincsenek lefordítva angolra – így a koreai nyelvet nem ismerők eléggé hátrányban tudnak lenni.

Mindent összevetve a Dragon Ball Online Global nem egy rossz játék: érdekes, szerethető és így idősebb szemmel nagyon nosztalgikus darab, azonban aki nem ismeri vagy szereti ezt a világot, azt nem fogja sokáig a gépén tartani.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.