Oldal kiválasztása

Karakter: Azir
Forrás: Leauge of Legends
Fotós: Győri István László

Név: Holecz Andrea

Nick: Rin Cavornon

Link: https://www.facebook.com/cavornoncosplay/

Csillagjegy: bika

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: tanuló

Kedvenc film/sorozat: Ez egy egyszerűnek tűnő kérdés és közbe mégis nehéz. Olyat nem tudnék mondani, ami örök kedvenc, inkább aktuális/időszakos kedvenceim szoktak lenni. Abban az esetben, ha animékről lenne szó viszont hosszú lenne a lista. 😀

Kedvenc zenei stílus/előadó: metalcore, post-hardcore, screamo

Kedvenc videojáték: Final Fantasy XIV, Guild Wars 2, Skyrim, Leauge of Legends

Háziállat, kis kedvenc: 2 cica <3 és 2 kutya 

Karakter: Xayah (csak smink)
Forrás: Leauge of Legends
Fotó: selfie

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Még egy általános iskolai barátnőm mesélt nekem az animeconról és eldöntöttük, hogy a következőre elmegyünk ketten. Ha már lúd, legyen kövér alapon én már az első conomra cosplayben mentem. 😀 Mondanom sem kell mennyire jól éreztük magunkat, rengeteg új embert ismertünk meg, az egyazon animéből beöltözöttek egy csoportba gyűltek és barátkoztak. Tulajdonképpen beszippantott ez a világ anélkül, hogy észrevettem volna. 😀

Mi volt az első cosplayed?

Deidara – Naruto Shippuuden

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

Tervezek. Átgondolom, hogy milyen anyagokat szeretnék felhasználni majd összeírom őket az erre a célra fenntartott füzetembe. Illusztrációkkal méretet számolok, hogy tudjam milyen anyagból mennyire lesz szükségem és felrajzolom a terveimet, hogy hogyan is képzelem az összeállítást. Ezután jöhet a mindenféle matéria beszerzése és a craftolás.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karaktert: a ruhát vagy páncélt, illetve kiegészítőt nézed, esetleg a személyiséget?

Karakter: Ekko
Forrás: Leauge of Legends
Fotós: Cleanpig

Szerintem mindenképpen fontos, hogy olyan karaktert válasszunk, akinek a bőrébe bújva jól érezzük magunkat, végül is ez lenne a cosplayezés lényege, nemde? Azt hiszem mondhatom, hogy a kinézetet is lényegesnek tartom, mivel 1-2 cosplayemet direkt a kihívás érdekében választottam (pl. Ekko, Azir). 😀 Természetesen az is előfordul, hogy például egy általam kedvelt champion (hős) új skint (kinézetet) kap, amibe azonnal beleszeretek és bekerül a terveim közé ^^ erre legyen példa a Star Guardian (Csillagőrző) Ezreal.

Melyik jelmezed elkészítése volt a legnagyobb kihívás a számodra?

Eddig… a 3 hónap alatt szinte nonstop munkával elkészült Azirom. 😀 Ennek az oka, hogy elég aprólékosan lettek megcsinálva a páncél és fegyver részei, mindemellett több különböző anyagot kombinálva használtam.

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

A rendezvényeket. Valahol ez is magába foglal fotózásokat, de nem a stúdiós kereteken belül. Habár nem nagyon szoktam a programokat megnézni, és vásárolni se. Igaz ez többnyire azért van mert, ha versenyzek az időm nagy részét kitölti az átöltözés, előzsűrizés, színpadi fellépés, stb. Viszont rettenetesen jó érzés mikor sokan jöttök oda hozzám egy-egy képre és mondjátok is, hogy tetszik a jelmezem. ^^ Ráadásul rendezvényeken alkalmam van vidéki ismerősökkel is találkozni, akikkel másképp nem is feltétlenül futnék össze.

Mindig élmény jelmezben a város utcáit járni, volt már, hogy felismertek a megformált karakter bőrében?

Vicces! XD Persze, ha tehetem inkább a rendezvény helyszínén öltözök át. Ahogy az várható, rengetegen megbámulnak. A bátrabbak oda is jönnek megkérdezni, hogy ez micsoda, miért van rajtam, és még sorolhatnám. Igen! Vannak, akik fel is ismernek, sőt előfordult már velem, hogy a metrón kértek közös selfie-t. 😀 Jócskán vannak negatívan hozzáálló személyek is, de velük nem kell foglalkozni.

Karakter: Azir
Forrás: Leauge of Legends
Fotós: Buga

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Hannibal Lecter!!

Mennyi időt szánsz egy jelmez elkészítésére, a részletek kihangsúlyozására? Volt már olyan, amit inkább félbehagytál?

Ez teljes mértékben a jelmeztől függ, mármint annak a bonyolultságától és talán attól is, hogy milyen anyaggal oldom meg az elkészítését. Sajnos előfordult, hogy félbehagytam valamit, habár felvettem a jelmezt nem volt teljes, de később azért nem fejeztem be mert tönkrementek a már megkezdett kiegészítők egy lakásfelújítás során. :c Mostanában inkább úgy vagyok vele, hogy ha nem készülök el valamivel, akkor csak elhalasztom egy következő rendezvényre a megkezdett jelmezt.

Karakter: Zyra Forrás: Leauge of Legends Fotós: Kisördög és a Bagoly

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Télre egy Night King-et szeretnék csinálni a Trónok harcából – ez a tervem már 100%-ra fix. Tavaszra pedig Leauge of Legends-ből, ha minden jól megy egy Kayn, Darkin form-ba és egy Star Guardian Ezreal lesz készülőben. 😉 A többi tervem nem tudnám időpontra behatárolni, mert még bármi közbe jöhet. Álom cosplay.. Talán a LineageII-s régi íjász karakterem, amit már évek óta szerettem volna megcsinálni, de még egy jó ideig nem is tervezem elkezdeni.

Van javaslatod, tanácsod a kezdő cosplayesek számára?

Itt oldalakat lehetne regélni. Nem muszáj nagyon bonyolult jelmezeket készíteni. Egy egyszerűbb, de szépen kivitelezett munka is tökéletesen jó tud lenni.

Most milyen jelmezen vagy jelmezeken dolgozol éppen?

Elementalist Lux – Storm (Vihar) és a Widowmakerem ruháját teljesen újravarrom.

Karakter: Ekko
Forrás: Leauge of Legends
Fotós: Cleanpig

Marvel vagy DC Comics?

Marvel

Ha választhatnál egy Disney hercegnőt, akinek a bőrébe bújhatnál, ki lenne az?

CSIZMÁS KANDÚR! XD … Neem, hmm… Hercegnő… Egyik sem, nem vagyok egy hercegnős típus.

Ha a Föld bármely pontjára ellátogathatnál, hova utaznál legszívesebben?

Hűű… Sok helyre mennék szívesen 😀 Legyen a Sagano bambuszerdő Japánban.

 

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.