Oldal kiválasztása

Bevallom őszintén, nem vártam túl sokat ettől a pilottól, meg úgy a szériától egyáltalán – egyrészt zavart benne, hogy a The CW csatorna úgy hozott be egy újabb DC Comics sorozatot, hogy már előre kijelentette, nem része a többiek uniervzumának, vagyis az Arrowverse-nek. Másrészt, a Netflix már letett az asztalra egy afro-amerikaiai szuperhős sorozatot, a Luke Cage-et, és csak nyafogás lett a vége.

Aztán jött a Black Lightning, ami megmutatta, hogy lehet úgyis foglalkozni faji kérdésekkel, hogy nem sajnáltatjuk magunkat, hanem az igazi oldalát mutatja meg mindennek!

New Orleans-ban egyre inkább eluralkodik a káosz és a bűnözés, de Jefferson Pierce igazgatónak (Cress Williams) sikerül az egészet az iskola falain kívül tartania. De a káosz már ott van mindenhol, és eléri Pierce családját is, az egyik lánya ugyanis aktivistaként tüntet az erőszak és a bűnbandák ellen, míg a másik egy olyan buliba csöppen, amit bandák uralnak. Pierce-nek ezzel meg kell szegnie korábban tett ígéretét, és azzá kell válnia, aminek született, és ami reményt adhat a városnak!

Az elsőre nagyon klisésnek tűnő széria pár perc után mutatja meg igazi arcát, és nem olyan bújtatott formában hordozza üzenetét, mint a Legends of Tomorrow  vagy a CBS S.W.A.T.-ja, hanem kerekperec kimondja mennyire és veszélyes lehet feketének lenni. Az autós megállító jelenetben tapintani lehet a feszültséget, pedig csak egy sima igazoltatás, mégis érezzük benne az atyai félelmet és a dühöt, amiért azért különböztetik meg és nézik le, amiről nem tehet.

És emellett számos jelenet van, ami hasonlóan nyers mert lenni, de leginkább a klubban történtek tetszettek – uraim, ilyen lányokat kell nevelni, akik tudják az értéküket és nem félnek megvédeni magukat!

Az évad valószínűleg Black Lightning visszatérése körül fog forogni, ehhez még hozzá jön a pilot utolsó jelenete, ami komoly izgalmakat, és egyúttal drámai mélységeket ígér, és ez az alkotói gárda bizony meg tudja mutatni.

Engem megvett kilóra a pilot, és biztosan bedarálom majd a szériát, mert a Black Lightning az, ami a Luke Cage lehetett volna, ha kicsit keményebbek az alkotók, és ha hajlandóak lerázni a kesergést a rasszbeli megkülönböztetés miatt, és emellett megmutatják azoknak, akik ilyet nem tapasztaltak.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.