Oldal kiválasztása

Bár a megszokott decemberi időpont helyett most januárba került megrendezésre a Téli Animecon, a kellően hideg időjárás, és ezáltal az épületekbe való tömörülés nem maradt el.

Kellemes meglepetésként ért az, hogy a kitoldott időpont és a hűvös időjárás ellenére sok ember tette kint tiszteletét a Conon, ezúttal is – és meglepően nagy volt a korbéli szórás. Lehet, hogy már én nézem idősebb szemmel a dolgokat, de mintha feltünően sok lett volna a 14 és 19 közöttiek aránya, viszonyítva az idősebb résztvevőkhöz képest. Ez persze koránt sem meglepő, főleg úgy ez a generáció már sokkal hamarabb és nagyobb mértékben képes megismerni ezt a világot, mint mondjuk tíz évvel korábban – és így sokkal hamarabb is beszippantják őket az ezzel a témával foglalkozó rendezvények is.

De hogy a Con eseményeiről is essen nem kevés szó: blogunkat Orlissa illetve jómagam képviseltük kint, és persze jó szokásunkhoz híven bejártuk az összes épületet, találkoztunk az ismerősökkel, belehallgattunk előadásokba, vagy éppen szerepeltünk benne, ugyanis az idei első Anime Kerekasztalon négy másik remek veteránnal (Dai, Fullmoon, Saci és Ana) karöltve tárgyaltuk ki az animék és az európai kultukör szoros kapcsolatát – persze rendesen kitérve kis hazánkra is -, megvitattuk a tavalyi év csillagait és bukásait, valamint előrevetítettünk párat az idei darabokból is.

A nap része pedig szabad foglalkozás volt:  nézni a gamer színpadon folyó csatákat, ha egy kicsi felmelegedésre vágyott az ember akkor vagy a Just Dance-el rázta fel magát, vagy ha vendég nem vágyott annyira a táncolásra akkor az Amai teaház forró italai melegítették fel. Persze a hideg ellenére voltak, akik kimerészkedtek a hidegbe, készíteni cosplayes képeket, de aki most is a kényelmesebb utat választotta, annak ott volt a hozott háttér előtti pózolás, vagy akár egyenesen az Uralkodó székébe lehetett ülni a Star Wars-sok jóvoltából.

Egy hópihét százezer másik követ, hogy aztán elolvadjanak, így az én beszámolóm is a Téli Animeconról hamarosan véget ér. Nem éppen meghitt ünnepélyes, de kellemes időtöltés volt, ami sok nevetéssel, újjongással és öleléssel telt.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.