Oldal kiválasztása

Úgy tűnik a téli időszak pilotjai nem az én ízlésemnek lettek kitalálva, mert a Future Man és a Dark kivételével egyik sem nyerte el igazán a tetszésemet – voltak jó alapötletek, jó színészek, de valahol az egész mégsem arról szólt, amire a trailer vagy leírás alapján számítottam. Ugyanez a helyzet az angol Hard Sunnal, ami pre-apokaliptikus krimisorozatnak ígéri magát, és hát van benne bűnügy, meg világvége is, de annak sikerült az igazán érdektelen oldalát megfognia a készítőknek.

Charlie Hicks nyomozó (Jim Sturgess) nemrég vesztette el társát és legjobb barátját, akivel sok éve együtt dolgozott saját, gyilkossági csapatában. Ám most újonc érkezik ide, méghozzá az igen érdekes múltra visszatekintő Elaine Renko nyomozó (Agyness Deyn), akit nemrég saját otthonában támadtak meg, és aki a szerencsének köszönheti életét. A csapat egy hacker halálesetét vizsgálja, a nyomok pedig egy ellopott titkos információhoz vezetnek, aminek Hard Sun a kódneve.  A nyomozás során belefutnak pénzhajhász csalókba, a titkosszolgálatba, és egy olyan magas szintű összeesküvésbe, amire nem számítottak.

Ugyan már a leírás is tartalmazza, hogy ez egy pre-apokaliptikus, vagyis a világ vége előtti krimi sorozat lesz, de valahogy az ember mégsem arra számít, hogy kvázi egyetlen szál fut végig az egész történeten, aminek nincsen semmiféle leágazása. A Hard Sun sokat ígért, de valahogy nem sikerült megfogniuk a közeledő világvége súlyosságát, és bár az utolsó öt percben történik némi kirohanás ezzel kapcsolatban, valahogy az egész annyira művi és hatásvadász.

A két nyomozó maga a klisék halmaza, Hicks nyomozó a szokásos, „rejteget valamit” férfi karakter, míg Renko a már megszokott zűrös múltú női nyomozó – lehetne, hogy kiszakadunk végre a nemi sztereotípiák mocsarából? Bár a színészek jól hozzák azt, ami tőlük elvárható, sőt, a játékuk olykor igazán Pazar magasságig jut, mégis, a súlytalan karakterek börtönében azért nehéz nagyot alkotni.

Tényleg sajnálom, hogy nem tudtak többet kihozni a Hard Sunból, mivel végre egy olyan apokaliptikus sorozat, aminél nem csak úgy belecsöppenünk a világvégébe, mint a Walking Dead vagy a Falling Skies esetében, hanem láthatjuk magát a folyamatot, az oda vezető utat. De sajnos egy rendkívül klisés összeesküvés elmélet sorozatot sikerült ebből kreálni, abból meg már így is egy tucat lóg a szekrényben.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.