Oldal kiválasztása

Múltkor ugyan már csináltam egy top tízes listát Odaátos szörnyekről, ám ott inkább arra fektettem a hangsúlyt, mennyire lehet félni tőlük. A mostani cikkben – leginkább a tizenharmadik évad folytatására hangolódva – a széria olyan gazfickói közül szemezgetek, akik nem a borzongás-faktoruk, hanem leginkább az alapján kerültek fel ide, mennyire bizsereghet tőlük a nézők tenyere. A lista természetesen abszolút szubjektív, nem teljes, és nem is gonoszsági sorrendben értendő!

5. Lucifer

Talán nem meglepő, hogy maga a Sátán is felkerült a listára. Lucifert (Mark Pellegrino) ugyan a rajongótábor nagy része bírja, leginkább a hihetetlen dumái miatt, azért nem lehet elmenni amellett, hogy bármikor és bárhol felbukkan, ott komoly galibát okoz. Például az ötödik évadban (link), amikor kirobbant az Apokalipszis, vagy éppenséggel az utóbbi pár szezonban, hiszen amint kapott egy kis mozgásteret, úgy ment a saját feje után, aminek következtében sorra hullottak körülötte az emberek, beleértve Kelly Kline-t (Courtney Ford), a gyermeke anyját. Arról nem is beszélve, hogy addig gyakorolt nyomást Sam Winchesterre (Jared Padalecki), míg bele nem egyezett abba, hogy átvegye a testét, aztán pedig csaknem egy évadon keresztül lelki terrorban tartotta őt – és ez még mindig nem minden.

4. Lilith

A világ első démonja szintén bőven rászolgált a „gazember” jelzőre, hiszen amint kiszabadult a Pokolból, kialakított egy egész démoni hálózatot a Földön – köztük a Winchesterekhez szegődő Rubyt –, akik mind őt szolgálták. Lilith legfőbb célja volt megtörni a 66 pecsétet, ezzel kiszabadítani Lucifert, és ennek érdekében bármit képes volt megtenni, például magát kislánynak álcázva felrobbantani egy épületnyi ártatlan embert. Apropó, ha már a kislányoknál tartunk, Lilith csecsemőket evett, valamint egyik kedvenc időtöltése volt gyerekek bőrébe bújni – egyszer egy egész családot rémületben tartott azzal, hogy véres ruhában járkált, valamint kedvére gyilkolta le a tagokat, ha nem tetszett neki valami

3. Dick Roman

A hetedik évad főellensége, a leviatánok vezetője, akinek igencsak beszédes és jelleméhez illő neve van. Dick Roman (James Patrick Stuart) egy könyörtelen iparmágnás, aki csatlósaival együtt embereken végzett kísérleteket, megmérgezte a táplálékukat, hogy végül aztán a leviatánok eledelévé váljanak, a rusnya fekete dögök pedig a tápláléklánc csúcsára kerüljenek. Dick közvetlenül felelős a széria egyik legkedveltebb karakterének, Bobby Singernek (Jim Beaver) a haláláért, illetve rendesen megkeserítette a Winchesterek későbbi barátjának, Charlie Bradburynek (Felicia Day), valamint a prófétának, Kevin Trannek (Osric Chau) és édesanyjának (Lauren Tom) életét is. Mindemellett, nem volt elég, hogy csak nehezen lehetett eltenni őt láb alól, amikor ez megtörtént, Castiel (Misha Collins) és Dean (Jensen Ackles) még át is kerültek a Purgatóriumba miatta.

2. Azazel

Pokoli herceg, és az első démon, aki felbukkan a sorozatban – gyakorlatilag Azazel (Fredric Lehne) hibáztatható mindazért, ami a srácokkal történt, kezdve anyjuk, Mary Winchester (Samantha Smith), és Sam jegyesének, Jessica Moore-nak (Adrianne Palicki) a halálával. Ezek mellett Azazel hatására lett John Winchesterből (Jeffrey Dean Morgan), és később a fiúkból is vadász, ami mindegyikőjük esetében halálhoz vezetett, a tesóknál nem is egyszer. A különleges gyermekek létrejöttéért szintén a sárga szemű démon a felelős, akiknek egyike pont Sam Winchester: ezeknek a gyerekeknek csecsemőkoruk óta démonvér keveredik ereikben, amitől természetfeletti képességeik alakulnak ki – mindez a felhajtás azonban arra ment ki, hogy végül egymást gyilkolják meg, csak a legerősebb maradjon meg, aki majd Lucifer porhüvelye lesz.

1. Metatron

Úgy hiszem, kevés olyan Odaát rajongó van, akiből a Metatron (Curtis Armstrong) név nem színtiszta gyűlöletet vált ki. Az angyal valaha Isten (Rob Benedict) személyes írnoka volt, aki lejegyezte minden szavát, ám a Mindenható eltűnése után ő maga is lelépett a Mennyországból és az emberek között bujkált. Metatron, amint meghallotta, hogy milyen állapotok uralkodnak a Mennyben, igyekezte a lehető legjobban kihasználni a helyzetet, hogy „rendet tegyen” – ez abban merült ki, hogy Castielt manipulálva kiűzte az összes angyalt a Mennyországból és megfosztotta őket az erejüktől, hogy aztán ő maga kiskirályként járkáljon a világban, az Isteni Szó által megerősödve. Metatron végül emberként valamilyen szinten megjavul, hiszen sikerül meggyőznie Istent, hogy szálljon szembe a Sötétséggel (Emily Swallow), és ő maga is részt vesz az ellene zajló harcban, feláldozva önmagát.

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.