Oldal kiválasztása

Nem is tudom igazából mit vártam az LA to Vegas-tól, mert valójában semmi prekoncepcióm nem volt, ami igen ritka nálam. Azonban a pilotnak nem sikerült megnyernie magának, hiába McDermott a széria egyik főszereplője, sok hasonló tucat vígjáték bukkan fel, majd tűnik el a tévézés süllyesztőjében.

Főszereplőink a hétvégi Las Vegas-i repülőút utazói, illetve a kísérő személyzet: szerencsejátékosok, sztriptízesek, utaskísérők és pilóták. Dave kapitány (Dylan McDermott) játssza a macsó férfi szerepét, ám még mindig hiányolja ex-feleségét. Ronnie (Kim Matula) azért választotta a légi utaskísérő állást, hogy világot lásson, ehelyett minden alkalommal csak ezt az egy utat járja be, és ráadásul kollégája most happolta el előle álom állását. A repülőn ráadásul utazik egy fiatal pár is, akik a szülői nyomás miatt utaznak titkos esküvőjükre, ám nem sejtik, hogy ezen a repülőúton semmi és senki sem normális.

Próbálom összeszedni emlékeimet, hogy vajon nevettem-e egyáltalán bármelyik poénon, amit a szereplők bedobta az első epizódban, de sajnos nincs ilyen momentum. Minden vicc vagy szituáció annyira izzadság szagú, annyira erőltetett, kiszámítható és klisés, hogy nekem sül le a bőr a képemről.

Pedig az alapkoncepció nem lenne rossz, egyszerre egy állandó gárda, mégis valamennyire epizódikus történetszálak, ráadásul a stáblista is igen illusztris: McDermott az American Horror Story első évadának sztárja, vagy Peter Stormare, aki remekül alakította a seggfejet A szökésben. De úgy látom, a színészek is érzik, hogy ez nem pont az a széria, amire leszerződtek, így korrektül ugyan, de elég kedvetlenül, nem sokat beleadva tolják végig az első epizódot.

Nehéz megjósolni, hogy mire is akar kifutni a sorozat, feltételezem, hogy Ronnie szerelmi élete lesz az egyik hosszabban átívelő szál – ami, tekintve, hogy rendkívül klisés és unalmas, nos, nem fogott meg. Már rég volt, hogy ennyire mélyenszántón lehúztam volna egy pilotot, de az LA to Vegas-t látván, egy időre elment a kedvem a vígjátékoktól!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.