Oldal kiválasztása

Lassan kezdem kiismerni a Young Sheldon ritmusát, és ez alapján úgy tűnik, kétféle epizódot váltogatnak az írók: hol a Sheldon személyiségére épülő, helyzetkomikumban bővelkedő, igazán szórakoztató részeket, hol pedig mélyebb családi és emberi kapcsolatokat boncolgató epizódokat kapunk. A mostani rész minden kétséget kizáróan az utóbbi kategóriába tartozik.
Az epizód Mary és George ágyjelenetével nyit, és már ez is hordoz némi információt a kapcsolatuk dinamikájára és jelenlegi állapotára vonatkozóan. George a hétvégén el szeretne menni horgászni a nagyobbik fiával, de felesége rámutat, hogy Sheldonnal is több időt kellene töltenie. A kisfiú viszont pokoli kínszenvedésként él meg minden természetben zajló programot, a horgászattól a sátorozásig, így valami olyasmit kellene kitalálni, amire ő is vevő.
Másnap George meg is kérdezi Sheldont, milyen apa-fia programhoz lenne kedve a hétvégén, és a válasz nem késik: pont erre a hétvégére tervezik az egyik űrsikló kilövését, és Sheldon azt nagyon szívesen megnézné élőben is. Bár a helyszín kb 16 órányi autóútra van, Geogre mégis belemegy a programba, hogy egyszer végre a kisebbik fiának is örömet szerezzen.
Hétvégén tehát útnak indulnak hárman (ifjabb George kíséretében), a terv az, hogy szombat este megszállnak útközben, és vasárnap reggel időben és kipihenten megérkeznek a kilövőállomásra. George valóban kitesz magáért, és nagyon igyekszik elérni, hogy ez a kirándulás tényleg úgy sülhessen el, ahogy Sheldonnak a legjobb. Látszik rajta, hogy bűntudata van, amiért ennyire elhanyagolta ezen a téren a feladatait, és nagyon szép ábrázolását kaphattuk ebben a részben az apai szeretet különféle megnyilvánulásainak, mint például ahogy megpróbál beszélgetést kezdeményezni Sheldonnal, és rendkívül igyekszik megérteni Schrödinger macskájának elméletét.
Az éjszaka során azonban szakadni kezd az eső, márpedig esős időben elhalasztják az űrsikló kilövését. George próbálja Sheldont felvidítani, és különféle tudományos kérdéseket tesz fel neki, hogy elterelje a kisfiú figyelmét. Az egész jelenet nagyon szerethető és elgondolkodtató, mennyi formája van a törődésnek. Míg az utazás elvállalására a fia elhanyagolása miatt érzett bűntudat vitte rá George-ot, addig az elmaradt program miatt szomorú Sheldon felvidítását már tisztán szeretetből kísérli meg, mi pedig a sorozat egyik legmeghatóbb jelenetét kapjuk.

Míg a fiúk odavannak, a többiek (Mimó, Mary és Missy) lányos hétvégét tartanak, és szépségszalonba mennek. Ez a történetszál is bővelkedik eldolgozatlan családi szálakban és bűntudatban. Az alapsorozatban (The Big Bang Theory) egy harcias, despota, de szerethető karakternek megismert Mimóról mostanra egyre több adalék derült ki. Az elmúlt részekben már láthattuk, hogy felelőtlen, léha (különösen ami az alkoholt és a férfiakat illeti), sűrűn hazudik, valamint imádja szivatni az embereket. Klasszikus infantilis személyiség, a lehető legkevésbé sem nagymama alapanyag – de most kiderül, hogy anyának is csapnivaló volt. Maryben ez mély nyomot hagyott, mivel gyakorlatilag egyedül kellett felnőnie, és két testvéréről is ő gondoskodott, mert az anyja sosem volt otthon. Saját lányával szemben nagyon igyekszik jóval többet nyújtani, mint amit ő kapott, és ezért különösen fájó pont számára, ha épp az anyaságában és nevelési stratégiájában ássa alá Mimó.

Szépen felépített, két tiszta szálon (fiúk, lányok) futó történetet kaptunk most, tele régről hurcolt sebekkel, rossz tapasztalattal és bűntudattal, mindeközben pedig a szeretet számos megnyilvánulásával. Ez a rész mesterien mutatja be, hogy a család sosem tökéletes, mindenki követ el hibákat, de a gyarlósággal együtt is jelen van egymás szeretete és a megbocsájtás.