Oldal kiválasztása

Vámpíros Film, avagy egy dolognak köszönheti ez a film, hogy nem szidom le úgy, mint korábban a Bazi Nagy Filmet – hogy a lehető legjobban kifigurázható Alkonyatnak döf karót a szívébe. De még ez sem mentette meg sok helyen.

Gondolom az Alkonyat-filmeket (és könyveket) senkinek nem kell bemutatni: a művek, melyekben a vámpírok gansta fuxeszközök és a vérfarkasok nem vérfarkasok. Ennyiben le is zárnám Belláé kalandját, mielőtt kitör belőlem az ügyeletes Van Helsing, és inkább térjünk rá a paródia filmre, ami – ha összevetjük a rendezők filmográfiájával – nagyjából a Spárta a Köbönel egy szinten lévő darab értékelhetőség tekintetében.

A film története követi az Alkonyat alapokat: Becca (Jenn Proske) megérkezik apjához, suliba jár, összeszerelmesedik Edward Sullen-el (Matt Lantern) és közbe az első film gonoszai is megérkeznek – Jacob (Chris Riggi) pedig ölebbé változik. Közben bajuszok tépődnek le, láthatunk tolószékes bunyót, valamint azt is megtudhatjuk, hogy a vámpírok melyik testrésze öregszik meg.

Valahogy a rendezők mindig egy fokkal jobb filmet képesek alkotni, hogyha csak egy alapanyagból táplálkoznak, és erre a csillogós vámpír románcnál keresve sem találhattak jobbat: magyaros szavakkal az Alkonyat a benne lévő dolgokkal valósággal kérte az ostort.Rengeteg helyen lehetett támadni, kifricskázni és odavágni mind a műnek, mind a fanatikus rajongótábornak, ami körül öleli. Egy ponton azonban nagyon, de nagyon kisiklik a Vámpíros Film.

Mégpedig ott ,hogy Aaronék nem tudtak elrugaszkodni a saját, ízlésficamot produkáló alpári poénjaiktól vagy éppen azzal próbálták növelni a játékidőt, hogy egy jó poént a kelleténél jóval tovább húznak pl: első látogatás a Sullen családnál. A színészi játék eléggé felemás, de az biztos, hogy azok a jelenetek sokkal élvezhetőbbek, amikor a színészek láthatóan egy kicsit komolyabban veszik a dolgukat.

Összesítve a Vámpíros film nem annyira rossz, mint elődei, de sajnos így is csak erős egynézős maradt pár tényleg csípős poénnal. Aki pedig eddig sem szerette az Alkonyatot, az már biztosan találkozott ezzel, és egy jót kárörvendett rajta.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.