Oldal kiválasztása

Finoman szólva sem voltam elégedett a CTRL nélkül második évadával, az indokolatlan drámázással, és az egyik szereplő szüntelen hisztijével. Na, ha tudom, hogy a harmadik még annál is szörnyűbb lesz, lehet, bele sem kezdek a sorozatba!

Ugrunk egy kicsit az időben és a térben, ugyanis Cameron (Mackenzie Davis) és Donna (Kerry Bishé) vállalkozása annyira jól megy, hogy muszáj magasabb szintre lépniük, és ehhez szükségük van a San Fransiscóban elérhető forrásokra és támogatókra. A közös cégük egyre jobban megy, ráadásul találnak egy olyan piaci rést, amivel az online világban még nem foglalkozott senki, és igyekeznek erre a szegmensre is nagyobb hangsúlyt tenni. Bár Cameron mindent feláldozna az új ötletért, Donna inkább az óvatos, lassabb léptek híve, és ez szépen-lassan elindítja a két nő közti munkakapcsolatot a szakadékba.

Eközben Joe MacMillan (Lee Pace) cége szárnyal, és olyan hatalmas, milliós üzleteket köt, amiket mindig is akart, csakhogy ehhez el kellett lopnia Gordon (Scoot McNairy) szoftverét, amit a férfi nem hagy annyiban.

A harmadik évad pontosan ugyanazzal a felépítéssel rendelkezett, mint az első kettő, a készítők egyáltalán nem vesződtek azzal, hogy új ívet, struktúrát vagy drámai forrást találjanak, egyszerűen fogták és kicsit kozmetikázták a korábbiakat – ami minimum pofátlanság!

Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy geekeknek szóló sorozatban két nő indokolatlan drámázását kell néznem, ami ráadásul iszonyatosan rosszul van megírva – a forgatókönyvírók találkoztak egyáltalán nőkkel, mert komoly kétségeim vannak! Ezt persze megfejeli Cameron állandó és bicskanyitogató hisztije, ami az írói lustaság újabb mintapéldánya: az emberek változnak, van, aki kicsit, van, aki nagyot, de változnak, viszont a CTRL nélkül karakterei semmit sem, pedig évek teltek el ahhoz a perchez képest, amikor Joe MacMillan először találkozott Cameronnal.

A harmadik évadot olyan nyögvenyelősen vittem végig, hogy ilyet csak az iszonyú szar Búra alatt vagy Extant – A létezés határa tudott produkálni. És ráadásul maguk a színészeken is látszik, hogy piszkosul nem erre számítottak a sorozattal kapcsolatban, rendkívül unják az egészet, mivel semmi mozgásterük sincsen a karakterben.

Szégyen, hogy az amúgy igen tehetséges Pace vagy Bishé egy ilyen minőségű sorozatba van beragadva, de szerencsére már nem sokáig, mivel az AMC a negyedik évaddal kaszálta a szériát. És igen, azt is valahogy még lenyomom a torkomon, de nem várok tőle többet, mint a harmadik évad utolsó jelent sora ígért: vagyis ismételjük meg az eddigi – háromszor lerágott – csontot!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.