Oldal kiválasztása

Megértem azt az álláspontot is, hogy nem lehet örökké húzni az olyan vígjátékokkal, mint mondjuk a Csupasz Pisztoly vagy esetleg a még értékelhetőbb, de már alpári kategóriát képviselő Horrorra Akadva filmek, de amit Jason Friedberg és Aaron Seltzer összehozott, az már több, mint undorító. Filmes ámokfutásuk hosszú sorából most jöjjön a Bazi Nagy film.

A 2007-es Epic Movie lényege voltaképpen az, hogy az addig megjelent összes sikeres és kimagasló filmet parodizálja. A film első két percében kapunk egy David Carradine-s Da Vinci Kódot, hogy aztán a főhős négyes, további válogatott filmparódiák közepette összetalálkozzon és eljussanak (G)Narnia világába, hogy ott legyenek ők az új uralkodók. Ezzel voltaképpen leírtam a film teljes cselekményét, most térjünk át a humorra.

Nem vagyok álszent, voltak olyan pillanatok és jelenetek, amiken képes voltam nevetni, mert az éppen jó, odaillő volt és ehhez mérten be is talált – de ez nem mondható el a film nagyrészéről. A Charlie és a Csokigyár rész egy az egyben gusztustalan volt, akárcsak az inkább értelmetlen kategóriába tartozó Harry Potter paródia, a Karib – tenger Kalózai még voltaképpen el is fogadható, hogyha csak egy klipnek nézzük és nem vesszük a film részét képező elemnek – a film gerincét képező Narnia meg szimplán csak unalmas.

A színészi játékról pedig jobb nem beszélni: a négy főhős még úgy-ahogy elmegy, mert Jayma Mays simán tudja hozni a windows 98-as agyú csaj karakterét, bár ebben nem tudja lekörözni Alyson Hannigant (aki az Amerikai Pitéből, vagy sajnos a Csajozós film-ből lehet ismerős). Faune Chambers, mint Susan is remekül hozza a tipikusan ráírt szerepkört (bár nem ér a Horrorra Akadva Brendájához), akárcsak a férfi főhősök. Az más kérdés, hogy a film színvonalán semmit nem tudtak javítani.

Nem vagyok ellene az alpári és altesti humornak, de van egy szint, ami alatt már nagyon nem élvezhetőek. A Spárta a köbön azért lett egy még vállalhatóbb darab, mert azt amit elsősorban kiparodizált (vagyis a 300-at), azt aránylag jól csinálta. De mivel nem volt egy konkrét film, hanem sok film összekutyulása, így a film is olyan kavargó lett, mint Willy Wonka gyárában az utak.

Nem volt a legjobb ötlet éppen ezzel a filmmel kezdeni a híres-hírhedt rendező páros kálváriáját, de higgyétek el, van ettől rosszabb és vállalhatatlanabb filmjük is.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.