Oldal kiválasztása

Igen, igen és még egyszer igen! Ha a múltkori (epizódot izgalmasnak ítéltem meg, akkor ez az eheti, The Bad Place névre hallgató részre hatványozottan igaz: a cselekmény és az akció is kétszázon pörög, megismerhetünk egy új karaktert és eléggé megható körülmények között visszakapunk két régebbit, sőt még egy új történetszál is bekapcsolódik a végére, ám az eredmény mégsem lesz keszekusza – a sorozat néhány írója igazán példát vehetne Robert Berenstől, mert pontosan így néz ki egy remek Odaát epizód.

Sam (Jared Padalecki) és Dean (Jensen Ackles) Jody Mills seriff (Kim Rhodes) révén hírt kap Jackről (Alexander Calvert), aki jelenleg Dél-Dakotában tartózkodik, álomjárók után kutatva. A srác legutoljára Derek Swannál (Nathaniel Arcand) járt, aki látomásait vászonra viszi és az eladott képekből próbál megélni, ám azonban ő nem tudott segíteni Jacknek. A nefilim végül rátalál a rehabon lévő Kaia Nievesre (Yadira Guevara-Prip), aki eleinte nem hajlandó segíteni, és meg is szökik, ám két ismeretlen angyal fogságába esik, akik arra akarják a lányt felhasználni, hogy Jacket magukhoz csalogassák. A Winchesterek, Jack és Kaia csapdát állítanak az angyaloknak, akiknek viszont rövid időn belül segítségükre sietnek a többiek, erőfölénybe kerülve ezzel. Eközben a korábban megismert fiatal látnokot, Patience Turnert (Clark Backo) újra víziók gyötrik, és megkéri Jodyt, hogy segítsen neki.

Kicsit azért várni kellett arra, hogy újra visszakanyarodjunk a készülőben lévő spin-off, a Wayward Sisters felé, de végül megtörtént: a The Bad Place konkrétan a dupla epizódos előtörténet első fele, ami a tizedik részben folytatódik majd. Ha lehet hinni a híreknek, akkor Kaia bemutatásával a spin-off karakterlistája is véglegesnek tekinthető: a zavaros múltú, ám rendkívül talpraesett, és a vártnál nagyobb erőkkel rendelkező tinilány tökéletesen beleillik a csapatba, és remélhetőleg Patience-szel együtt olyan jól kapcsolódnak majd be a történésekbe, amilyen szépen elő lett vezetve a háttérsztorijuk. Végre Jack is visszatért, ráadásul a jelleméhez abszolút hű módon, és a srác továbbra is határtalanul imádni való.

Úgy tűnik, a tizenharmadik szezon az alternatív univerzumoké, hiszen a Winchesterek valósága, valamint az apokaliptikus párhuzamos világ mellé bekapcsolódott egy harmadik tér is, amit Kaia csak a „Rossz Helyként” emleget. Ez a hely szörnyekkel teli, akárcsak a Purgatórium, ám kinézetre sokkal csábítóbb a sűrű, zöld erdejével. Egy kicsit bekukkanthattunk abba a világba is, ahová Mary (Samantha Smith) csöppent még anno Luciferrel, és ott sem olyan fényes a helyzet – a srácok makacsul kitartanak amellett, hogy átjutnak oda és megmentik édesanyjukat, de vajon lehetséges-e ez, és ha igen, mégis hogyan?

Nem is lehetne jobb helyen elmenni több, mint egy hónapos szünetre, mint ezen a ponton: új arcok, új helyek és új akadályok várják majd a Supernatural rajongókat a téli szünet után. De messze is van az a január 18-a!

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.