Oldal kiválasztása

Az előző rész végén a srácok épp csak elkezdték feldolgozni a tényt, hogy a szüleik jó eséllyel gyilkos szektások, valamint kezdték felfedezni a képességeiket, de mire mindezt megemészthették volna, máris jön a következő menet a hullámvasúton: Alexet a szemük láttára rabolják el.

Az új epizódban azt is megtudjuk, kik és miért tették mindezt, és egyben fontos háttérinformációk derülnek ki a Wilder család múltjáról is. Alex apja, Geoffrey korántsem volt mindig az a tiszta életű, becsületes vállalkozó, akinek most láttatni szeretné magát. Mielőtt feltört volna, piti kis bűnözőként kezdte, legjobb barátjával, Dariussal. A kitörést is Dariusnak köszönheti, aki magára vállalta az egyik bűnét, hogy ő maga hamarabb szabadulhasson és élhessen egy remek lehetőséggel. Azonban a barátjának tett ígéretét megszegte, így Darius a börtönből szabadulva úgy döntött, ideje bosszút állni, és emlékezteni Geoffreyt a gyökereire.
Darius és a bandája rabolta el Alexet, hogy megmutassák neki, milyen ember az apja valójában. A tény, hogy Alex már egyébként sem rajong az apjáért, őket is meglepi. A csapat többi tagja (Chase-t kivéve, aki épp az apjával dolgozik egy közös projekten) Alex nyomába ered, hogy megpróbálják őt kiszabadítani.
Közben persze Geoffrey sem tétlenkedik és Darious után megy. A mentőakció lövöldözésbe fullad, ahol Alex, hogy mentse az apja életét, lelő egy vele egykorú srácot Andrét. A helyzet nem alakul jól, Darious túszul ejti Alexet és elmenekül. A többiek követik őket, és csapat végül – az utólag befutó Chase segítségével – mindannyiuk képességeit bevetve menti ki a srácot Darious karmai közül.

Alex leginkább André élete miatt aggódik, akit azonban Geoffrey magához vesz, és azt mondja, majd ő gondoskodik a srácról. Sajnos a csapat már nagyon is jól tudja, mit jelent ez a gyakorlatban: a fiút fel fogják áldozni. Hiába mennek azonban az előzőleg feltárt szertartási helyszínre, az most üresen tátong, ezúttal máshol tartják meg a szülők a szertartást, és a gyerekek nem érik őket utol.

Az áldozatot bemutatják, így még épp az utolsó pillanatban, de végül sikeres lesz a korábban kudarcba fulladt szertartás, teljesül a céljuk: az eddig látott jelenetek haldokló fehér embere, Jonah meggyógyul, visszanyeri külsejét és erejét. A különleges képességekkel bíró, és nagyon veszélyes figura szemlátomást a Pride szervezetének központi szereplője, és egész biztosan fontos kötelék fűzi össze Karolinaval, akit látni szeretne – és ennek Leslie a legkevésbé sem örül.

Az epizód egyik legfontosabb mozzanata (persze Jonah feltámadását leszámítva) a családi kapcsolatokban bekövetkező erőteljes változás. Érdekes fordulat állt be, szinte minden szülő-gyerek kapcsolat erőteljes irányváltáson ment át. Alex, aki eddigi élete során biztonságos, támogató szülői környezetben élt, most megtapasztalta apja sötét oldalát, és közben önmagával is meghasonlott, hiszen lelőtte Andrét, hogy mentse az apját. Gert és Molly sem érzi már magát biztonságban, Karolina pedig ráébred, hogy egy óriási, színes-szagos álszent hazugság volt a korábbi élete. Ezzel szemben Chase és Nico kemény és szigorú szüleihez fűződő rendkívül rossz kapcsolata (előbbi az apja, utóbbi az anyja szeretetét és elismerését próbálja kivívni már rég) jelentősen javult, ők ketten közelebb kerültek a családjukhoz.

Szintén fontos mérföldkőhöz értek az események azzal, hogy megtörtént az első csapatmunka: Molly ereje, Nico védelmet nyújtó varázslata, Karolina képessége és Chase kesztyűje egyaránt kellett Alex kimentéséhez, így most először a srácok felfedték egymás előtt is a képességeiket (Gert pedig bevallja később mindenkinek, hogy képes egy raptort irányítani), és összedolgoztak.

Ez az epizód egyértelműen a különféle kötelékek erősödéséről és gyengüléséről szólt, és remekül megágyazott a további történéseknek. A 10 részes évad közepére túl vagyunk az első nagy szakaszon: a szertartások elérték a céljukat. Kiváncsian várom a folytatást.