Oldal kiválasztása

A készítők nagyon azon vannak, hogy fejlődjenek a karakterek, és ennek a nevében viszonylag nagy lépéseket teszünk, csak az a baj, hogy ez mégsem üt akkorát, amekkorát kéne.

Raj jelentkezik egy állásra a helyi planetáriumban, azonban a szinte nulla önbizalma miatt elszúrja az interjút – amiért az apja Howardot hibáztatja, azzal érvelve, hogy Howard sértő, Raj kontójára előtt viccei felelősek Raj önértékelési problémáiért. Raj meg is szívleli apja tanácsát, és, jobb szó híján, „szakít” Howarddal. Mindeközben Sheldon és Amy nagyban az esküvőt szervezi, ám bombabiztos, matematikán alapuló módszerük végül veszekedéshez, és ahhoz vezet, hogy mindketten megpróbálnak a legvadabb esküvői ötletekkel előállni, hogy kikészítsék a másikat.

Na, szóval Raj – a srác tökéletesen megérdemli, hogy végre valami normális, saját ívet kapjon, mivel karaktere igencsak háttérbe szorult az utóbbi pár évadban: Penny és Leonard összeházasodtak, Amy és Sheldon jegyben jár, Howardnak és Bernie-nek babája lett… Raj meg elköltözött, de hogy hová, azt azóta sem láttuk. Szóval igen, jó hogy most foglalkozunk vele.

Sőt, az is tetszik, hogy az írók próbálják megtörni a „Howard és Raj”–egységet, ami gyakorlatilag annak a kivételével, amikor Howard az űrben volt, eddig megingathatatlannak látszott. És igen, Howard viccei néha tényleg túllőnek a célon, így jó, hogy most megpróbálnak bevezetni valami „ellenerőt” – ugyanakkor viszont az is egyértelmű, hogy az epizód kedvéért feltekerték Howard vicceinek sértőfaktorát. Vagyis jobban összefoglalva: tetszik is a történetszál, meg nem is, mert a „szakítás” alapjai mindig is megvoltak, csakhogy ezeket most direkt felerősítették, hogy a gyakorlatban is működjön a dolog.

Emellett pedig valahogy az egésznek nem volt súlya – Howard és Raj szétválása lehetett volna hangsúlyosabb is, mert így nem igazán éreztem, hogy valami megváltozott. Plusz pont viszont Raj hirtelen megnőtt önbizalma, ami hatására rögtön hatalmas, pozitív változás állt be a karakterben. Ezen felül pedig az utolsó jelenet egyszerűen zseniális volt: Howard jelenléte a planetáriumban valós érzelmeket adott át, Penny utolsó mondatán pedig hangosan felröhögtem.

Raj szála mellett Amyéknek kicsit kevesebb szerep jutott, pedig ha a humort tekintjük, és ez a szál erősebb volt, mint Rajé – legalábbis az első vele. Itt megint egy tipikus sitcom-szállal találja szembe magát a néző: előjön egy terv, a terv megbukik, új tervet szül, hogy aztán is megbukjon, de úgy, hogy az megérintse a nézőket. És igazából mindez tökéletesen működött is, bár jó lett volna kicsit több a „hogyan szúrjunk ki a másikkal borzalmas esküvői ötletekkel”–szakaszból. A szál utolsó jelenete azonban nagyon a helyén volt, és kifejezetten meg is hatott.

Összességében tehát értem, hogy mit akartak elérni az alkotók, csak abban nem vagyok biztos, hogy a megfelelőképpen próbálták a felszínre hívni a kívánt érzelmeket, arról nem is beszélve, hogy lehet, kicsit több játékidőt kellett volna adni ennek a dolognak. Annyi viszont biztos, hogy ha másért nem is, az utolsó öt percért mindenképpen érdemes megnézni az epizódot.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.