Oldal kiválasztása

A History Channel úgy tűnik érzi, hogy a Vikings sikere nem tart örökké – különösen a főszereplő váltások után – így idén ősszel bedobta a kalapba a Knightfall című, szintén történelmi jellegű sorozatát, ami a Templomosokat helyezi középpontba. Első ránézésre esélye nincs a szériának, hogy elérje a Vikingek színvonalát vagy népszerűségét, és a pilot megtekintése után ez az esély szinte elenyészővé vált.

A 14. században a Templomosok elvesztették a Szentföldet, és vele együtt otthonukat, illetve a Szent Grált is, ehhez a kudarchoz azonban hozzájárult egy áruló is, akinek kilétére nem sikerült rájönniük.

Az azóta eltelt 12 évben a Templomosok Párizsban leltek menedéket, ahol a Fülöp király (Ed Stoppard) vendégszeretetét és oltalmát élvezik. Azonban akadnak néhányan a rendből, akiknek szíve visszavágyik a Szentföldre, és akik hajlandóak lennének ezért csatába vonulni, vért ontani, és akár az életüket feláldozni. A Templomosok vezére ezen indíttatásból elhagyta a várost, ám útja során haramiák támadták meg, és bár legyőzte őket, azok halálos sebet ejtettek rajta. A közelben élő paraszt fiú, Percival (Bobby Schofield) rohan a segítségére, de már csak annyit tehet, hogy teljesíti a haldokló utolsó kívánságát.

Bár az előzetes beharangozás alapján úgy véltem tetszeni fog nekem a sorozat, bizony a pilot igencsak lelombozott. Míg a Vikings képes volt egy igazán egyedi világot és atmoszférát teremteni, miközben itt-ott kicsit húzott a történelmi hűségen, addig a Knightfallnak ebből semmire sem futotta.

Kapunk pár ismerős színészt, többeket láthattunk már a Spartacusban például, és valószínűleg nem is lennének rossz színészek, ha az alkotók kellően nagy mozgásteret adnának nekik, de ez nem így van, így színészeink a baltaarcú kemény férfiak maszkját kénytelenek viselni, ami semmilyen színészi játékot nem engedélyez számukra. De hasonlóan érdektelen minden egyes szereplő is, és akihez még sikerült is valamilyen izgalmasabb szálat kötni, nos, azok pontosan annyira klisések, mint egy harmadrangú szappanopera szereplői.

A Knightfall lehetne jó is, nem pedig egy gyenge utánzati kísérlet, de sajnos a készítők nem vették elég komolyan, talán úgy vélték, hogy néhány erős férfi láttán megremeg a női szív, vagy a férfiak hősöket látnak majd karaktereikben, de ez édes kevés a mai sorozat dömping alatt, mikor a stream szolgáltatók ontják magukból a jobbnál jobb szériákat.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.