Oldal kiválasztása

Mielőtt bárki megijedne, ezt a filmet az elsővel ellentétben nem Uwe Boll rendezte, bár erről  nem győzött meg a film. Ugyanis a Holtak Háza 2 csak egy hajszállal jobb, mint a vállalhatatlan első Holtak Háza (vagy Holtak Szigete, ki hogy ismeri).

A történet szerint egy kattant egyetemi professzor Curien (Sid Haig) frissen elhunyt személyek testét lopkodja, hogy egy meglévő zombi vérét használva elérje a vágyott hallhatatlanságot – de persze a kísérletének nagyon baljós vége lesz. Miután az egyetem területén kitör a káosz, a kormány beküldi az elit alakulatát, amiben ott van Alex Nightingale (Emmanuelle Vaugeri) is, akinek feladata megtalálni a legelső zombit, és annak a véréből előállítani az ellenszert.

Ez ugye nem lenne rossz alap egy érdekes, pörgős kis zombifilmhez? Szerintem se, de a Holtak Háza 2 olyan szinten elbaltázza ezt a nem rossz alapokból építkező történetet, hogy azt tanítani kéne. A szereplők teljesen sarkítottak és töltelékek, az akciójelenetek olyan vérszegények és súlytalanok, hogy az már a komédia határát súrolja, valamint olyan bénán próbál utalni más horrorfilmekre (pl: 28 nappal később), hogy az már pofátlan.

De még mindezt képes lettem volna valamennyire elnézni , figyelembe véve azt, hogy a zombikba több életkedv és potenciál szorult, mint a teljes kiküldött osztagba (valamint látszik, hogy a stábból csak a sminkesterek dolgoztak), azonban az egész filmélményt hazavágták a borzalmas és értelmetlen dialógusok (és az ebből következő kismillió logikai buktató és kérdőjel), valamint a film vége. Általában jónak tartom a nem pozitív lecsengésű zombifilmeket, de itt ezt már a negyedik percben tudhatjuk, hiszen láthatjuk Curient egy étteremnél, messze az egyetemtől, vagyis akkor a fertőzés már rég kijutott.

Kevés filmre mondtam eddig ezt, de a Holtak Háza 2 iránt fehéren izzó gyűlölettel viseltetek, és nem azért, mert eredendően rossz, hanem mert volt benne egy minimálisnak tekinthető jó ötlet, de piszkosul nem éltek vele – csak gratulálni tudok Michael Hurst.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.