Oldal kiválasztása

A The CW és a DC Comics közös sorozatai közül még mindig a Legends of Tomorrow a kedvencem, de mióta tavaly elkezdték a négyes crossover epizódot, és bejelentették a folyatatást, azóta tűkön ülve vártam az Arrow, a Supergirl és a Flash epizódjait. A Crisis on Earth-X pedig maga volt a megelevenedett képregény és geek fantázia – leszámítva Barryt.

Barry és Iris Central Cityben tervezik esküvőjüket, és erre természetesen minden szuperhőst és legendát meghívtak, akik rendre el is mentek a nagy eseményre. Arra azonban senki sem számított, hogy a Föld-53-at (vagy népszerű nevén, a Föld-X-et) kézbentartó náci és diktatórikus hatalom meg akarja kaparintani az otthonukat. Ráadásul pont a legrosszabba pillanatban toppantak be a templomba, megakadályozva Barryt és Irist a fogadalom letételében. Üröm az örömben, hogy hála az illusztris vendéglistának, sikerült visszaverni a támadást, és hőseink elkezdték kibogozni a szálakat. De vajon a Föld-1 legjobbjai képesek lesznek legyőzni a Föld-X leggonoszabbjait?

Hála ennek a négy epizódnak, megelevenedett előttem a képregény, a maga kissé teátrális beállásaival, a remek humorával és a mindig a jót pártoló jellemeivel. A négy epizód szinte semmi pihenőt nem hagyott a nézőinek, mert egyszerre volt akció dús, humoros, és rejtélyes.

Nehéz eldönteni, hogy mit imádtam jobban, az akciót, vagy a pimasz-geek humort. A hőseink ezúttal tényleg összedolgoztak, Flash védte Alexet amíg lőtt, Arrow tisztította a terepet White Canarynek, Supergirl védte Firestorm hátát és még sorolhatnám. A sorozat alkotói tényleg kitettek magukért, és míg tavaly finoman, kicsit visszafogva, és az adott epizód hőseit előtérbe téve mutatták meg az eseményeket, itt nem vacakoltak ezzel, hanem minden mindennel összefolyt – a jó értelemben.

Kaptunk új szuperhőst is, és visszatért egy régi barát, kissé új köntösben, amit már most imádok. Ugyanakkor volt egy szomorú búcsúnk is, ami nem hagyott szemet szárazon. Egyedül két jelenet volt az, ami kiverte a biztosítékot, az egyik Felicity és Oliver szinte túlcsorduló nyálassága az utolsó jelenetben, illetve Barry viselkedése a csatában, amitől azóta nem térek magamhoz – a Flash-ben tényleg minden hülyeséget össze lehet szedni?

Összességében egy nagyon jó crossovert dobtak össze a CW-nél, és bár csalódtam Flash-ben, azért a Villám körüli butaságok és illogikus elemek már szinte borítékolhatóak, sajnos.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.