Oldal kiválasztása

Ismét egy olyan sorozat, amiről hetente szerettem volna írni, de mivel igen rövidke epizódokról beszélünk, én meg nem vagyok túlzottan szószátyár, így inkább úgy döntöttem, kedvenc Könyvtárosaim újabb kalandját egy évadértékelővel jutalmazom.

Bár Eve (Rebecca Romijn) igyekszik mindenre felkészíteni a csapatát – hiszen látta mi lehetne belőlük –, azonban a Könyvtárosok már nem olyan lelkesek, mint ő, kivéve persze Cassandra, de ő mindig lelkes. A kiképzést megszakítja egy bostoni rejtély, ami eleinte egy megszokott esetnek tűnik, ám hamar kiderül, hogy a csapat komoly veszélyben van, mivel egy ősi gonosz feltámadt, köszönhetően annak, hogy mind a varázslat, mind a Ley-vonalak visszatértek a világba.

Flynn (Noah Wyle) hozza a szokásos formáját, és inkább egyedül akarja megoldani a dolgokat, miközben a csapat többi tagja igyekszik minden megtudni erről a gonoszról, védeni a Könyvtárat, megoldani minden ügyet, és még a kormány elit csapatával szemben is helyt kell állniuk – ennek megfelelően kicsit túlterheltek, morcosak, de mindig ott vannak egymásnak.

Az első epizódok kuszasága láttán kissé aggódtam, hogy mire is fut ki a harmadik évad, de meg kell hagyni, a sorozat alkotói szépen beleillesztették az új történetet a korábbiak közé, létrehozva egy komoly kohéziót, ami ráadásul visszautal az első évadban történt eseményekre. Különösen tetszik, hogy nem a megszokott, „minden gonosz erősebb és ravaszabb, mint az előző” klisét használják, hanem változtatnak rajtuk, nem jobbak vagy erősebbek a korábbiaknál, csak mások, és ez a másság okozza a fejtörést a Könyvtárosoknak.

Már korábban is pedzegettem, hogy miért nincs egy kormányügynökség a varázslatokra, ha már ennyire elterjedt, és ezt meg is kaptam a harmadik évadra, méghozzá Vanessa Williams vezetésével, aki kiválóan alakított a morcos, ám mindent tudó és mindent kézben tartó tisztet, Cynthia Rockwell-t.

A Könyvtárosokat alakító színészek természetesen megint jól szerepeltek, Lindy Booth vitte a prímet, mint mindig, különösen a rendkívül érzelmes és egyedülálló epizódban, ahol egy nem is olyan ismeretlen lénnyel találkoztak.

Én maximálisan elégedett voltam a harmadik évaddal, mert egyszerre volt kusza, vicces, izgalmas, kalandos, okos, és képes volt újat mutatni és kilépni a klisék árnyékából, hogy valami igazán frisset és fantasztikusat tegyen le az asztalra.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.