Oldal kiválasztása

Avagy az epizód, amikor Sheldon belekóstolt a népszerűségbe – és nem ízlett neki.

A Cooper család majdnem minden tagja nagy sportrajongó. George Cooper futballedző (futball alatt ebben a sorozatban kizárólag amerikai focit értünk), az ifjabb George játékos is az apja által edzett csapatban, Mary lelkes szurkoló, Mimó pedig még lelkesebb szerencsejátékos, és a sportfogadások szerelmese is. A közös meccsnézés kötelező családi program, és mint ilyen, Sheldont mélységesen untatja.

Azonban egyik este meccs közben rávilágít egy érdekes statisztikára, ami szöget üt George fejében, és erre alapozva a következő meccsen új taktikát vet be. A csapat nyer, Sheldon pedig egycsapásra George asszisztensi szerepében találja magát. Innen nincs megállás, az apja folyamatosan nyaggatja az újabb és újabb információk miatt, ráadásul Mimó is Sheldonban látja az anyagi csőd elől kivezető menekülőutat, remélve, hogy kedvenc unokájából ki tud szedni pár jó fogadási tippet.

Sheldon az iskola sztárjává válik, a lányok imádják, a népszerűsége másokra is kihat, bulizni hívják, körberajongják, ölelgetik, fogdossák. Azonban ez a legkevésbé sem tetszik neki, az érintésfóbiás kisfiú számára kész rémálom, ami vele történik. A folytonos nyaggatások miatt a leckéivel sem tud haladni, ráadásul George Jr. is kikészül, mert apja eddigi rá irányuló osztatlan figyelmét elvonja

 

Mikor egy házibuli miatt kialvatlan állapotban életében először figyelmetlenségből B+ eredményű dolgozatot ír (itthon ez kb négyes fölé), rájön, hogy ez így nem mehet tovább, így beveti a tuti fegyvert: az anyját. Mary természetesen kikel magából, és a teljes családot letiltja Sheldon “használatáról”.

A korábbi keményebb témák után ez a rész jóval könnyedebb, klasszikus texasi családi értékeket közvetítő, vidám epizód volt. Nem emelkedett ki ugyan semmivel, de mindvégig nagyon szórakoztató tudott maradni, ráadásul – ahogy már megszoktuk- most is szépen kapcsolódott az előzménysorozatban megszerzett információkra (“Sheldon ért a focihoz? Mert hogy a kviddicshez, igen. Na de a focihoz?” – Howard). Élvezet látni, hogy jelennek meg a felnőtt Sheldontól már megszokott gesztusok a kisfiú eszköztárában, Iain Armitage egyszerűen zseniális a szerepben, de Missy és Mimó szerepe is jó helyre került.