Oldal kiválasztása

Van az a típusú trash film, amit még én magam is szívesen fogyasztok, persze jellemzően ebben sok a lövöldözés, a jó pasi, és a szarkasztikus humor. A Számkivetettek szintén egy ilyen trash filmnek indult, ám a történet vége felé kiderült, hogy sokkal több van benne, mint azt a plakátjából gondolni lehetne.

Az Oodie testvérek nem épp jó modorukról vagy villámgyors eszükről híresek, és ezt támasztja alá, hogy hárman betörtek egy díler otthonába, ám csak a lövöldözés után derült ki, hogy rossz címre mentek. Bár így bukták ezt a balhét, a sors különös fintoraként ennek a munkának köszönhetően kaptak egy másikat. Megbízójuk, Celeste (Eva Longoria) keresztfiát akarja visszakapni, ám a srácot volt pasija, Carlos (Billy Bob Thornton) tartja fogva. Brick (Clayne Crawford), McQueen (Travis Fimmel), és Lincoln (Daniel Cudmore) átszelve az államhatárokat elindulnak a kisrácért, ám arra nem számítanak, hogy nemhogy megijednek a trió láttán, hanem egyenesen üldözőbe veszik őket a keményebbnél kemény rosszfiúk, na, meg rossz lányok!

Néha igazi gyöngyszemre bukkanhat az ember, ha hajlandó kicsit alábbhagyni az igényeit, én is így tettem, és egy nagyon összetett filmélménnyel gazdagodtam. Bár nem tudtam, hogy a főszereplők korábbi sorozatokból való kedvenceim (vagyis ebben az esetben Martin Riggs és Ragnar Lothbrok), nagyon megörültem nekik az első pillanattól fogva, mivel mindketten remek színészek, így már azért érezhető volt, hogy ha az alapszituáció nem is, a megvalósítás mindenképpen értékes lesz – és persze így is lett.

Celeste keresztfia, Rob (Thomas Brodie-Sangster) beteg, nem tud kommunikálni a külvilággal, és igyekszik mindent kizárni maga körül, viszont azonnal elkezd szimpatizálni a némává vált Lincolnnal. Ráadásul a testvérek talán legkevésbé eszes tagja, McQueen megtalálja a közös hangot a sráccal, aminek köszönhetően Rob nemhogy nem fél a fiúktól, hanem egyenesen megkedveli őket, persze mindezt a maga módján jelzi feléjük. És ez az a pont, ahol a film sokkal komolyabb hangot mert megütni, mint sok más alkotás. A fiúk nem jó emberek, a szó klasszikus értelmében, morális iránytűjük egészen girbe-gurba, hiszen szemrebbenés nélkül képesek bárkit lelőni, mégis, amikor Rob sorsáról tanakodnak, eszükbe sem jut, hogy úgy bánjanak vele, mint azt Carlos tette, és végig a srác érdekeit nézik.

A Számkivetettek egy izgalmas trash film, jól adagolt akciókkal, remek környezetben, fantasztikus és tehetséges színészekkel, akit nem zavar egy kis mocsok, az biztosan megtalálja benne az igazi érétket, amit képvisel.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.