Oldal kiválasztása

Igazából semmi különlegest nem tudok kiemelni az epizódból – bár azért történtek fontos dolgok –, de attól még kifejezetten szórakoztató volt.

Jackson továbbra sem tudja teljesen feldolgozni, hogy egyik pillanatról a másikra multimilliomos lett, ami érzést azzal ellensúlyoz, hogy sorra veszi a luxuscikkeket – mint például, Alex buzdítására, egy hajót, amire hirtelen felindulásból meghívja a srácokat – Bent, Owent, Alexet, és Andrew-t –, akikkel aztán eltölt egy lazulós napot a fedélzeten. Meredith felkerül egy orvosi szaklap címlapjára, ami kissé fájón érinti Jót, hiszen ez a cikk, amiről le kellett vetetnie a nevét, nehogy a férje megtalálja. Hogy barátnőjének kicsit könnyebb legyen, Alex megkéri Meredith-t, hogy aznapra vegye maga mellé Jót és legyen vele kedves. Jo azonban már kezd nagyobb távlatokban gondolkodni – miután a páciens, akit Meredith-szel ellát, egy civil ügyekkel foglalkozó bíró, a nő úgy dönt, tanácsot kér tőle a helyzetével kapcsolatban. Mindeközben Bailey és April egy idült hipochondert, és egy olyan nőt lát el, aki a vaginájában próbált becsempészni egy fegyvert a pasijának a börtönben – akik története a lehető legfurcsábban kapcsolódik össze –, Arizona akaratán kívül szakít Carinával, Maggie netes társkereséssel próbálkozik, amibe Bailey is belekontárkodik, Amynek kétségei vannak saját képességeit illetően, Webber pedig az új gyakornokok köszöntő ünnepségét szervezi.

Az epizód marketingje egyértelműen Jackson szálát helyezte előtérbe, bár ez inkább valaminek a felvezetése, egy átkötés volt, semmint saját lábán megálló történetszál. Igen, a srácok kirúgtak a hámból, szórakoztak egy jót, kiélhették maszkulin vágyaikat, és ez amúgy remekül is mutatott a képernyőn, de ez máskor akkor is csak egy B-sztori, nem pedig főszál. Ezt persze nem azért mondom, mert bármi baj lett volna a sztorival, csak közlöm a tényeket. Meg aztán itt is voltak, a poénok közé beágyazva, fontos narratív elemek: Ben végre beismerte, hogy tűzoltónak készül, Jackson pedig rájött, mit akar kezdeni vagyonával, legalábbis annak egy részével.

Ennél azonban szerintem fontosabb volt az, ami Meredith-szel, vagy pontosabban Jóval történt a héten. Azt hiszem, már mondtam korábban is, de mondom megint: hihetetlenül hálás vagyok a vérfrissítésként behozott új producereknek/íróknak, amiért fénysebességgel oldják meg azokat a problémákat, amik az előző szezonban lajhártempóban haladtak – gondolok ezalatt elsősorban Jo és Alex ügyére. Ugyanis Jo végre kiszállt a tehetetlen áldozat szerepéből, és új, aktív pozíciót vett fel: eldöntötte, megszabadul a múltja démonaitól és tovább lép az életében, ami csak dicsérni tudok, mind a karakter, mind az írók szemszögéből. Jó látni, hogy végre halad a sztori. Mindeközben pedig Meredith is halad tovább a saját élettörténetében – most éppen úgy néz ki, hogy új kutatásba kezd.

Arizona szerelmi élete is tovább bonyolódik, és nem feltétlenül a jó irányba – szakítása Carinával (ami, ismételten, alapból egy nagyon erőltetett lépés volt az írók részéről) nem egy történetszál lezártát jelenti, hanem egy újabb szappanoperába illő fordulatot (spoiler alert: Carina biszex). Hasonló melodrámára számíthatunk mindeközben Andrew esetében is, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy közös, és nem feltétlenül pozitív, múltja van az egyik új gyakornokkal. Viszont öröm az ürömben, hogy Arizonáék szerelmi drámájának és Andrew helyzetének van egy nagyon humoros keresztmetszete.

Összességében tehát megint kaptunk egy kifejezetten korrekt epizódot, ahol haladt a történet, méghozzá jó irányba, és ahol voltak jó poénok, akkor is, ha ezek néhol szappanoperából szökött klisékkel keverednek. Úgyhogy nem panaszkodom.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.