Oldal kiválasztása

Nem állítom, hogy minden Resident Evil játékkal játszottam már, de azért a nagy részével igen, és ezért merem kijelenteni, hogy a sorozat történetének szerintem legjobb játékáról van szó, ami remekül ötvözi a túlélő horrort, a kalandos mászkálással és az ütős storyval.

1998-ban az Umbrella Corporation kísérlete kiszabadult Racoon Cityben, megfertőzve az ottaniakat, és élőhalottá változtatva őket. A cég akkor egy atombombát dobott le, hogy elejét vegye a járványnak. Az Umbrella később csődbe ment, és a korábbi Racoon City rendőr, Leon S. Kennedy pedig az USA elnökének egyik legjobb ügynöke lett.

Az elnök lányát, Ashley Grahamet elrabolják, a nyomok egy spanyol faluba, El Pueblóba vezetnek, ahol nem sokkal Leon megérkezése után a vele tartó két rendőrt megölik, ellene pedig hajtóvadászat indul. Leon azonban új társakra akad, a helyi kutatóra, Luis Serára, valamint Ada Wongra, aki a Racoon Citybeli incidensben egy ismeretlen félnek próbálta meg ellopni a g-vírust. És bár a céljaik nem mindig egyeznek meg, azt el kell ismerni, hogy az élőhalottak és az élők között, jobb az élők oldalán harcolni.

A Resident Evil 4-et még 2005-ben adták ki – nagyon nem mai darab –, ráadásul akkor még GameCube-ra és PlayStation 2-re, én az utóbbin vittem végig játékot, de annyira megtetszett, hogy 2007-ben végül Wii-re is beszereztem. Irányítás szempontjából a megszokott Ps2-es stílusban lehet vele nyomulni, ráadásul itt még nem az volt a játék nehézsége, hogy abban a pillanatban nyomja le a gombot a játékos, amikor a fejlesztők gondolják, hanem egy felmerülő problémának több megoldása is lehetett.

Leon S. Kennedyt nem kell bemutatnom a Resident Evil fanoknak, ügyes és leleményes karakter, akinek helyén van a szíve és az esze is, könnyű és hálás feladat őt irányítani. Ada Wong már nem ennyire kedvencem, de a hölgy kettőssége mindig ad egy fajta fűszert a játékhoz. Ada olykor Weskernek dolgozik, olykor magánban, és ezt nehéz elsőre megmondani – néha utólag is.

2014-ben kiadta a játékot készítő Capcom a Resident Evil 4: Ultimate HD Editiont, vagyis az újrahuzalozott Resi 4-et, aminél érződik az igyekezet, hogy meg akartak felelni az újabb generáció grafikai kihívásának, de ez nem sikerült valami jól. Valóban szebb lett valamelyest a játék, ugyanakkor ez elég gyengén sikerült produktum. A játék textúrája javult, azonban még mindig érződik, hogy csak rajzolt a háttér és a távolabbi táj, nincs igazi három dimenziója, a karakterek pedig kifejezetten csúnyácskára sikeredtek.

Az új verzió ezért nem javaslom játékra, azonban az eredeti verzió, nem csak konzolon, hanem pc-n is megér egy misét, a maga kb. hét óra körüli játékidejével egy igazán kellemes szórakozást nyújt a műfaj kedvelőinek – és nagy előnye, hogy nem csak egyszer vihető végig!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.