Oldal kiválasztása

Hosszú még a lista, és valahogy nagyon nem akar véget érni – sőt, minél több animét nézek meg, annál hosszabb lesz a már amúgy több oldalra rugó lista. De hogy némileg visszaadjak valamit az őszi/téli érzetből, most a komolyabb zenék (tisztelet a kivételnek) kerültek fel a listára.

  1. Yugioh GX opening 3 – Teardrop

A 3. évad openingje a megszokottaktól eltérően eléggé darkos hangvételű és a karaktereken is nagyon kiütközik a komolyság – elsősorban a válaszokat kereső Judai (Jaden) és és az idővel egyre kompetensebbé váló Sho (Syrus) változása a legszembetűnőbb.A szöveg hangvétele is a komolyságot, az eltökéltséget és a bizonyítási vágyat kívánt hangoztatni.

4. Tweeny Witches Opening
Ez számomra egy különleges darab, és a többi között is némileg kakukktojás, ugyanis a Tweeny Witches nyitózenéjében nincs éneklés. Csak a ritmusok különféle változása, ami nagyon jól tükrözi annak a világnak – és természetesen a benne élőknek is – a kettősségét, ahova Arusu kerül. Amellett szerencsére nem az tipikus Magical Girl nyitózene stílusa van, hanem a készítők sokkal inkább a régiesebb stílusú hangokat vették elé és használták fel.

3. Boogiepop Phantom OST- Angel in the Dark
Ez az OST engem megijesztett. Nem viccelek. Vagyis, nem is maga a dal riasztott meg, hanem az a jelenetsor ami alatt ment, az ott elhangzó párbeszéd komolysága, és hogy ehhez mennyire passzolt ez a zenei aláfestés. Egyszerűen hátborzongatóan zseniális.

  1. Nanbaka Opening Rin!Rin!HiHi!
    Most dőlt meg az, hogy komoly zenékkel jövök ebben az ötös listában – hiszen a Nanbaka openingjét semmilyen értelemben nem lehet komolyan venni – akárcsak magát a sorozatot. A dal ritmusa pörgős, a dalszöveg találó és kvázi mindenkit bemutat, aki csak feltűnik a sorozatban. Persze a főhős négyesfogattal az előtérben.

  1. D Gray Man 2 Opening – Brightdown
    Bár A Hallow zenéje sem rossz, az örök kedvencem a D Gray Man dalai közül ez marad. A hangulata igaz nem darkosabb az első openingétől, de itt azért már jobban kiütközik (akárcsak az epizódokban), hogy itt bizony már nem kevés olyan harc lesz, ahol bár a nyernek az ördögűzők, de nagy árat fizetnek érte – és ezt Nami Tamaki tökéletes visszaadja.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.