Oldal kiválasztása

Igazából kezdek azon gondolkodni, hogy mégis mi a fenéért nézem én ezt a sorozatot, ami tekintve, hogy éveken keresztül a második kedvencem volt – az örök Firefly mögött ez a legkiemelkedőbb hely –, de amit az elmúlt évadban műveltek vele, és amilyen fejetlenséggel próbálják visszaszögezni a nézőket a képernyő elé csak a folyamatos minőségromlást mutatja meg.

A Hilltop, a Kingdom és Alexandria lakói közös erővel, és komoly tervekkel álltak neki, hogy lemészárolják a Megmentők teljes csapatát, és persze, hogy Negant megölhesse Rick. Egy igen bonyolult és összetett tervvel indultak neki, amivel a Megmentők minden állomására és minden emberére le tudnak egyszerre csapni. Ugyanakkor talán nincs mindenki felkészülve az ezzel járó veszteségekkel, és azzal, hogy néha szörnyű dolgokat is meg kell tenni, hogy a jók győzedelmeskedhessenek.

Igen, nagyjából ennyi történt az eheti epizódban: lövöldözés, halottak, lövöldözés, álművészi kameramozgás. Szerintem egy évad alatt nem dördült el ennyi fegyver, mint ebben az egy részben. Két dolog mutatja meg igazán, ha egy alkotói gárda kétségbeesetten kapálódzik a nézők után: halál és szex, és mivel az utóbbi sosem volt túlzott opció a Walking Deadben, ezért most annyi embert ölnek meg, folyatják a vért, és reptetik a golyót, hogy ebbe csak belefásulni lehet, de komolyan venni már nem.

Bár hálás vagyok minden pillanatért, amikor nem kell látnom vagy hallanom Negant, azért az előző epizód félbevágása után egy-két percet kaphatott volna. Ráadásul egy másik potenciális lehetőséget sem aknáztak ki kellően a készítők: bár felvetettek egy kisebb lélektani drámát Ricknél az egyik gyilkosság után, valójában ezzel nem tudtak mit kezdeni és szépen a kukába is dobták.

A Megmentők ellen irányuló terv összetett, és túlontúl bonyolult, de leginkább azért, mert az alkotók egy pillanatnyi fáradságot sem vettek arra, hogy a nézőnek elmagyarázzák, csak simán in media res bedobták a káoszba, merthogy majd ezzel milyen rejtélyesek lesznek – ez amúgy egy állandó sci-fis probléma, és rendszerint felsül benne mindenki: nem attól vagy rejtélyes, hogy mindent tudsz, de senkinek sem mondod el!

Az epizód végi jelenet egy az egyben fanservice, és a hasonlót legalább háromszor láttunk már a sorozat hét évada alatt – már tényleg semmi újat nem képesek felmutatni az alkotók az öldöklésen kívül, mert köszönöm szépen, de a hentelésre ott van a Z Nation!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.