Oldal kiválasztása

Igen, igen és még egyszer igen! A múltkori pörgős epizód után ismét egy fordulatos, indulatokkal teli résszel ajándékoztak meg az alkotók – de még milyennel! Hosszú idők óta a Patience volt az első olyan Odaát sztori, ami után elégedetten dörzsölgettem a kezeimet, és ugyan még mindig az évad elején vagyunk, és még mindig csak óvatosan teszek kijelentéseket, de a szezon eddig pompás, és pozitív irányú változásokat láthatunk.

A Winchesterek egy régi ismerőstől, Missouri Moseleytől (Loretta Devine) kapnak hívást, akinek tanítványát, Dede-t (Chelsey Reist) megölte egy wraith (Jon Cor), aki kifejezetten az ő fajtájukra, vagyis látnokokra vadászik. Missouri attól tart, hogy ő és családja lesz a következő áldozat, ezért kéri a srácok segítségét. A helyszínre ezúttal Dean (Jensen Ackles) és Jody Mills seriff (Kim Rhodes) megy ki, Sam (Jared Padalecki) pedig a bunkerben marad, és megpróbálja Jacket (Alexander Calvert) tanítgatni. A szörnyeteg valóban ki is szemeli Missourit, valamint unokáját, Patience-t (Clark Backo). A család sorsa Deanen, Jodyn, Missouri fián, Jamesen (Adrian Holmes), valamint egy szerencsés véletlenen múlik. Eközben Sam és Jack ugyan nem jutnak egyről a kettőre, azonban legalább közelebb kerülnek egymáshoz.

A Moseley-Turner família nem kapcsolódhatott volna be jobb időpontban a sztoriban, hiszen készülőben van egy spin-off, a Wayward Sisters, amiben a hírek szerint Patience lesz a főszereplő, és teljesen új karakterek mellett feltűnik még Jody és az ő örökbefogadott lányai, Claire (Kathryn Love Newton) és Alex (Katherine Ramdeen), valamint Donna Hanscum seriff (Briana Buckmaster) is. Ebben az epizódban szépen elcsepegtettek pár fontos infót Patience és családjánák hátteréből – pont annyit, hogy felkeltse az érdeklődésünket, mindez jó kis ízelítőnek szolgál az új szériához, amit kíváncsian várok!

Végül pedig, amiért leborítanám az írói brigád elé a vörös szőnyeget: a Sam és Jack közötti párbeszédek. Nagyjából már a premier vége felé érezni lehetett a párhuzamot a két srác története között, amit a Patience-ben Sam fel is vázolt Jacknek. A második évadbeli Sam, akiről kiderült, hogy démonvér lakozik benne, ugyanúgy kívülállónak és szörnyetegnek érezte magát, valamint attól tartott, hogy gonosszá válik, mint most Jack – ez pedig egy olyan közös pont, ami szorosabbá fűzi kettejük kapcsolatát. Dean még mindig nincs kibékülve Jackkel, aminek – szintén nem először – hangot is ad, ráadásul a srác közelében. Jack vívódása is tökéletesen van ábrázolva, és úgy tűnik, nemsokára fordulóponthoz fog érni az ő fejlődése.

Én ezek után előkészítem a pompomokat és gőzerővel drukkolok Andrew Dabbnek és Robert Singernek, mert úgy néz ki, tanultak az előző szezon hibáiból, és nemcsak hogy kijavították őket, de azon dolgoznak, hogy a végeredmény ne csak a „szódával elmegy” kategóriába essen.

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.