Oldal kiválasztása

A hetedik évad elérte nálam, hogy nemhogy nem jöttem lázba a Walking Dead leendő szezonjától, hanem egyenesen púpként éreztem a hátamon. De végül erőt vettem magamon, és megnéztem a nyolcadik évad nyitányát, és bár percről percre jobban élveztem, a végén megint sikerült olyat tenni, ami alapján az egészet szívem szerint a kútba dobnám.

Negant és csapatát komolyan elverték Rickék Alexandriában, ehhez persze szükség volt a Hilltop és a Királyság embereire, és az ő elszántságukra. De ezzel még közel sem ért véget a harc, hiszen a java még csak most jön: fel kell készülni a Megmentők megtorlására, és elő kell készíteni a támadást is. De most már a három csapat teljes egészébe összedolgozik, ennek köszönhetően pedig egy olyan tervvel álltak elő, ami nemcsak, hogy kivitelezhető, hanem komoly nyerési esélyt is láttat.

Egy autókkal megerősített fegyveres csapat indul a Megmentők főhadiszállása felé, míg több, kisebb csapat azon dolgozik, hogy vagy rájuk zúdítsa a népharagot – járkáló élőhalottak személyében –, vagy felszámolja a legapróbb védőbástyát is.

Nagyon ütős, és a hatásos epizódon vagyunk túl, ami ráadásul ügyesen adagolta az akciót, remekül épített a karakterek sokszínűségére és specialitására is. Tényleg, minden percet élveztem, mert végre esély volt a túlélésre és a visszavágásra, na meg arra, hogy örökre elhallgattassák Negant – aki szerintem a tévétörténelem egyik legrosszabbul megírt karaktere.

Bár ezúttal is Rick beszélt többet, így a párbeszédek inkább monologizálásba csaptak át, mégis akadt egy-egy kulcsfontosságú mondat, amit jó volt hallani: különösen Tara kicsit flegma, kicsit bizakodó, kicsit humoros megnyilvánulásai tetszettek. De Michonne Carl felé is nagyon üdítően hatottak.

Tényleg, csupa dicsérő szó hagyja el klaviatúrámat az eheti epizód láttán, kivéve azt az utolsó két percnyi jelenetet, ami kvázi mindent tönkretett, és megint arra enged következtetni, hogy az alkotók foggal-körömmel ragaszkodnak egy olyan koncepcióhoz, amiről már tavaly kiderült hogy komoly bukás – a nézők elpártoltak, a sorozat népszerűsége pedig megzuhant.

De még reménykedem abban, hogy ezzel pusztán a rajongók reakcióját akarták lemérni – na, meg a kritikusokét –, és helyrehozzák a dolgot!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.