Oldal kiválasztása

Mi kell manapság egy MMO-nak ahhoz, hogy sok játékost vonzzon magához? Jó grafika? Érdekes történet? Látványos harcok? Ha még ezek mellé hozzáteszünk egy jó adag őrületet és humort, máris megkapjuk a Carbine által fejlesztett kis űrbéli elmebajt – a WildStar.

Játékunk központi helyszíne a Nexus bolygó (melynek nevéről a régi Aion szerver jut eszembe), ahol egykoron élt egy rendkívül fejlett faj; az Eldanok. Nos, ők közel ezer éve eltűntek, hatalmas tudást és rejtett kincseket hátrahagyva a bolygón, amiért különféle bandák és bűnszervezetek mellett két hatalmas frakció harcol: az otthonaikról elűzött és a Nexuson berendezkedni vágyó Exiles-ek, valamint a folyton terjeszkedő Dominion.

Már a kezdetek kezdetén meglettem győzve arról, hogy a WildStar többet tud felhozni, mint egy szokásos online szerepjáték, már a karakter kreálásnál elkezdődött a dolog, ahol a normál embertől kezdve a pszichopata űrhörcsög Chua-n át, a hihetetlenül intelligens űrzombi Mordesen túl, egészen a lerészegedni képes robot Mechari-val bezárólag bármik lehetünk. Classok tekintetében az alap hat található meg benne, erősen keverve a fantasy és a sci-fi elemeit mind arzenál mind képességek terén.

Jómagam eddig csak az Exiles sorait erősítettem (bár tervbe van véve egy Draken vagy Chua karakter is) egy mágikus pofozógép esper-el és egy spellslinger karakterrel. De természetesen itt nem áll meg az űrszekér; minden karakter választhat egyet a négy Path között (katona, tudós, felfedező, telepes), amik még extra jutalmakat és nem kevés xp-t adnak – persze csak ha sikerrel teljesítettük az adott feladatot.

Fejlődés és szintlépés tekintetében közepesnek tudom mondani a WildStar-t. Ixi korábbi cikkében még írt arról, hogy nem igazán a solo playerek számára készítették ezt a játékot. és magasabb szintre elég hajtépős a felfelé menet. Nos, ebben én annyi változást érzékelek, hogy bár a leveling még mindig eléggé hosszadalmas tud lenni, a fejlesztők feltehetően könnyítettek annyit a játékmeneten, hogy egyedül is lelehessen gyalulni mindenkit, aki csak szembejön – vagy csak tapasztalt gamernek kell lenni hozzá.

De, amit a legjobban lehet szeretni ebben a játékban (a király kinézete mellett) az a történet, valamint a humor. A különféle bemutató videóktól a padlón gurultam a nevetéstől, és szerencsére a videók humora remekül átjön a játékban is – kivéve akkor, ha drámainak kell lenni, mert akkor drámaiak leszünk. Még se lehet egy ekkora szintű konfliktust csak beszólogatásokkal elrendezni.

Engem megvett kilóra ez az űrwestern-fantasy világ. Érdekes, szellemes és bár nem tartozik a legkönnyebb darabok közé, egy megkerülhetetlen darabja az online szerepjátékoknak a WildStar.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.